(Video) Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ajuns la Iași  

Vineri, 1 septembrie, a ajuns la Iași Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși, din perioada 1-4 septembrie.

Părintele Patriarh a fost întâmpinat pe Aeroportul Internațional Iași de o delegație a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Au fost prezenți și Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și Preasfințitul Părinte Damaschim Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale.

De la Aeroport, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și comitetul de primire au mers la Catedrala Mitropolitană pentru a se închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Aici au fost întâmpinați de un sobor impresionant de preoți, în frunte cu Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, dar și de mulți credincioși.

Deschiderea oficială a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși 2017 va avea loc după-amiază, de la ora 18.00, în Grădina Palas. La eveniment vor participa toate delegațiile din străinătate și din România.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Constantin Comici

Recomandările zilei

Citește și