(Video) Sfinții Trei Ierarhi au fost cinstiți la Catedrala Mitropolitană  

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi i-a reunit joi, 30 ianuarie 2020, la Catedrala Mitropolitană, pe profesorii, studenții și elevii Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” și ai Seminarului Teologic Ortodox Sf. Vasile cel Mare.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei alături de către Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor și Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile la strana au fost date de elevii și studenții instituțiilor teologice din Iași.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor a adresat un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți.

Ca în fiecare an, un student din anul IV de la secția Teologie Pastorală din cadrul Facultății de Teologie a rostit o predică referitoare la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi.

La final Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a ținut un cuvânt de folos.

Un cuvânt de învătătură despre importanța Sfinților Trei Ierarhi pentru învățământul teologic a fost rostit de Pr. Prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași și de către Pr. Prof. Dragoş Bahrim, directorul Seminarului Teologic din Iași.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Bogdan Bulgariu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și