Familia e în siguranță sub ocrotirea Sfintei Parascheva

Minuni - Vindecări - Vedenii

Familia e în siguranță sub ocrotirea Sfintei Parascheva

    • baldachinul Sfintei Parascheva
      Familia e în siguranță sub ocrotirea Sfintei Parascheva / Foto: Oana Onofrei

      Familia e în siguranță sub ocrotirea Sfintei Parascheva / Foto: Oana Onofrei

Pentru mine şi familia mea, dar şi pentru nişte cunoştinţe pentru care m-am rugat, Cuvioasa Parascheva a făcut o mulţime de minuni: vindecări de boli, găsirea unui serviciu etc. În momente de zbucium sufletesc pun icoana la piept, apoi mă liniş­tesc, îmi schimb starea sufletească.

Îmi amintesc câteva minuni din viaţa mea ivite în urma rugăciunilor: fiul meu s-a vindecat de enurezis; fiica şi mama mea s-au vindecat de multe boli. În 2007 am lăsat la Mitropolie un pomelnic pentru sănătatea părinţilor (mama suferea de cancer, iar tata, de maladia Parkinson). După 40 de zile, situaţia mamei s-a îmbunătăţit; după alte 40 de zile, a dispărut şi starea pre­cară a tatălui.

În 2008, am vândut un inel de aur şi am depus banii în urna de lângă moaştele Cuvioasei. Aceasta ca mulţumire pentru toate minu­nile săvârşite. După ceva timp am mai depus un lănţişor de aur în aceeaşi urnă. În fiecare an, pe 14 octombrie, de ziua Cuvioasei Parascheva, în familia mea are loc câte o întâmplare fericită: la serviciu s-a rezolvat o situaţie dificilă, soţul a reuşit la un concurs pentru un post foarte bun etc. (Mihaela, Iaşi)

(Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva, Mărturii ale închinătorilor, Editura Doxologia, Iași, 2011)