Icoana „Axion estin” răspândește o mireasmă neobișnuită

Minuni - Vindecări - Vedenii

Icoana „Axion estin” răspândește o mireasmă neobișnuită

    • Icoana „Axion estin” răspândește o mireasmă neobișnuită
      Procesiune cu icoana Maicii Domnului „Axion estin” (Foto: Andrei Agache)

      Procesiune cu icoana Maicii Domnului „Axion estin” (Foto: Andrei Agache)

De la o distanţă atât de mare, Maica Domnului i-a trimis Stareţului Paisie Aghioritul binecuvântarea ei prin acea mireasmă.

Odată, Cuviosul Paisie Aghioritul a povestit: „În Lunea Săptămânii Luminate stăteam la arhondaric şi rosteam rugăciunea. Deodată am simţit o mireasmă neobişnuită. Am ieşit pe hol să văd de unde vine, am mers în biserică, dar nimic. Am ieşit în curte, aici mireasma era mult mai puternică. Se auzea bătând toaca. Când m-am uitat spre locul de unde se auzea toaca, am văzut un grup de părinţi coborând cu icoana Maicii Domnului”.

În această zi se face procesiune cu icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, numită „Axion estin”. În fiecare an, procesiunea coboară până la Chilia Sfinţilor Apostoli (a lui Alipie), aflată mai jos de Mănăstirea Cutlumuş. Coliba „Panaguda” se află la o distanţă cam de un kilometru de acea Chilie. De la o distanţă atât de mare, Maica Domnului i-a trimis Stareţului binecuvântarea ei prin acea mireasmă.

(Foto) Procesiune cu icoana Maicii Domnului „Axion Estin”

(Ieromonahul Isaac, Viaţa Cuviosului Paisie Aghioritul, Traducere din limba greacă de Ieroschim. Ştefan Nuţescu, Schitul Lacu – Sfântul Munte Athos, editura Evanghelismos, Bucureşti, 2005, p. 271)