Cariera nu trebuie să fie o prioritate în detrimentul familiei

Nu poate fi îndreptăţită stabilirea ca prioritate a carierei femeii sau bărbatului, în defavoarea relaţiilor cu familia. 

Nu poate fi îndreptăţită stabilirea ca prioritate a carierei femeii sau bărbatului, în defavoarea relaţiilor cu familia. Cariera și poziţia socială reprezintă problemele mele personale, chiar dacă din acestea decurge ceva folositor pentru ceilalţi oameni, însă familia este ceea ce ofer eu celorlalţi, acum, în cadrul vieţii mele reale și concrete.

Din literatura clasică rusă, franceză, engleză, germană ştim cât de des cei care şi-au dorit să deţină o poziţie socială înaltă se simţeau goi în interior după ce au dobândit-o. Chiar dacă omul ajunge director la o mare firmă şi în fața sa se aşterne toată lumea, el fiind un obiect atractiv pentru alţii (căci de oamenii bogaţi se lipesc imediat mulţi profitori), asta nu va înlocui ceea ce caută el cu adevărat. Și acest lucru este foarte bine cunoscut. De ce trebuie atunci să ne amăgim şi să credem că în cazul nostru va fi cu totul altfel, așa cum vrea cel viclean să gândim, pentru a-i cădea în plasă? Creştinul ortodox nu trebuie să cadă pradă unor astfel de şiretlicuri.

(Pr. Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, Trad. din lb. rusă Eugeniu Rigoti, Editura Sophia, București, 2009, pp. 76-77)

De la același autor

Ultimele din categorie