Poate și fata să aibă inițiativa în ceea ce privește căutarea viitorului soț?

Cred că ar fi bine ca, văzând un băiat care i-a căzut cu tronc, o fată ortodoxă să aibă inițiativă, dar în măsura bunului simţ. 

Poate și fata să aibă inițiativa în ce privește căutarea viitorului soț?

Da, dar nu până la nebunie, nu în sensul agăţării de gâtul oricărui bărbat pe care-l întâlneşte. De obicei, această disperare vizibilă a fetelor este şi cea care respinge, în gândirea „laică” a bărbaţilor. Persoanele de gen opus simt aproape întotdeauna această disperare.

Cred că ar fi bine ca, văzând un băiat care i-a căzut cu tronc, o fată ortodoxă să aibă inițiativă, dar în măsura bunului simţ. Să se gândească în ce fel ar putea să se întâlnească pentru a vorbi, cum ar fi situaţia în care amândoi sunt într-un magazin bisericesc sau într-o librărie. Nu va fi un păcat să caute prilej pentru o astfel de întâlnire. Însă, nu trebuie să ia totul în mâinile sale şi să regizeze propria cununie cu fiecare bărbat care îi place.

(Pr. Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, traducere din limba rusă de Eugeniu Rigoti, Editura Sophia, București, 2009, p. 20)

De la același autor

Ultimele din categorie