Studenții povestesc despre ajutorul primit de la Cuvioasa Parascheva

Aceste minuni relatate nu sunt în nici un caz o recomandare la delăsare, ci un îndemn ca studiul să fie însoțit mereu de rugăciune, de recunoașterea nevoii de ajutor și luminare de la Dumnezeu.

O studentă a Universităţii „Al. I. Cuza” a primit în nenumărate rânduri ajutorul Cuvioasei Parascheva. Fata purta la gât un medalion al Sfintei şi ori de câte ori dorea să se facă remarcată de profesori, se ruga Cuvioasei Parascheva pentru a găsi răspunsurile cele mai potrivite. Niciodată nu a dat greş.

O altă reţetă de succes la şcoală ne-a fost oferită de o altă studentă care în sesiune mergea înainte şi după fiecare examen la racla cu moaştele Cuvioasei. A reuşit astfel să scape de restanţe. Tot cu ajutorul Sfintei Parascheva a luat şi bursă. Tânăra a mai mărturisit că problema cazării s-a rezolvat în fiecare an tot cu ajutorul rugăciunilor la Sfânta, care parcă îi „rezerva” loc în cămin, în timp ce alţi colegi rămâneau pe drumuri.

O tânără avea un examen foarte greu, pe care nu spera să-l treacă. A mers şi a rugat-o pe Cuvioasa Parascheva să o ajute. S-a închinat şi a plecat liniştită acasă. Minune mare! Noaptea, a visat-o pe Sfântă, care i-a spus ce subiect va da profesorul la examen. Tânăra a repetat dimineaţă ceea ce-i spusese Cuvioasa Parascheva, reuşind astfel să treacă examenul cu brio.

Încă o studentă ne-a mărturisit că de cele mai multe ori se ruga Sfintei Parascheva să o ajute la examene. Însă nu învăţa cu prea mare râvnă, ci doar citea materia. La examene, chiar şi atunci când cădea un subiect mai greu, se întâmpla că doar cu o rugăciune adresată Cuvioasei îşi amintea cu amănuntul tot ce citise. Tânăra şi-a dat seama că ar fi fost cu neputinţă să reţină zeci de pagini de cursuri în doar două zile şi că ceea ce se întâmplase era lucrarea Sfintei Parascheva.

Aceste minuni relatate nu sunt în nici un caz o recomandare la delăsare, ci un îndemn ca studiul să fie însoțit mereu de rugăciune, de recunoașterea nevoii de ajutor și luminare de la Dumnezeu.

Ultimele din categorie