Mamele se roagă Sfintei Parascheva

14 Octombrie 2018 00:08 Anda Elena Pintilie Creşterea copiilor

Femeile din jur sunt, la rândul lor, mame. „Ne rugăm pentru tineret foarte mult, să rămână în țară, să nu mai plece pe dinafară. E foarte greu printre străini...”, oftează Elena.

Pelerinii veniți, în aceste zile, la Sfânta Parascheva se roagă pentru sănătate. Pentru spor și ajutor în casă, pentru liniște și înțelegere. O categorie bine conturată a rugătorilor o reprezintă mamele, care nu încetează să se gândească la copiii lor. „Am copii căsătoriți și copii necăsătoriți. Sunt cu bucurii, dar și cu necazurile lor, fiecare. Poate i-o ajuta sfânta și pe ei”, spune o credinciosă de la Mizil.

Mamele nu se pot liniști nici măcar atunci când pruncii le devin oameni pe picioarele lor. „Avem copii buni, care au trecut prin multe examene și care au terminat facultatea, dar care nu au serviciu. Este foarte greu. Ne rugăm neîncetat, dar nu așteptăm minuni peste noapte”, mărturisește Maria, din Constanța. Femeile din jur sunt, la rândul lor, mame. „Ne rugăm pentru tineret foarte mult, să rămână în țară, să nu mai plece pe dinafară. E foarte greu printre străini...”, oftează Elena.

Dorul macină și câștigul financiar nu reușește să îndulcească inima. „Am și eu copil plecat departe, în Anglia. Nu poate veni aici, la închinare. Pentru el, o să vin eu mereu, cât o să pot”, confirmă Anița, din Bârlad, focul din inima unei mame de 70 de ani.

Copii mici, probleme mici – copii mari, probleme mari se dovedește, încă o dată, o vorbă cât se poate de reală.

De la același autor

Ultimele din categorie