Împărăția Cerurilor se ia cu asalt!

Cuvinte duhovnicești

Împărăția Cerurilor se ia cu asalt!

    • Împărăția Cerurilor se ia cu asalt!
      Împărăția Cerurilor se ia cu asalt!

      Împărăția Cerurilor se ia cu asalt!

Dacă n-aveți nici răbdare, nici înțelegere, căutați înțelegerea cu răbdare și răbdarea cu înțelegere. E atât de simplă toată treaba asta, încât nu pot să înțeleg de ce tot o fandosim atât. Puneți mâna și munciți! Împărăția Cerurilor se ia cu asalt.

Spuneți-mi, vă rog, ceva despre răbdare și înțelegere. Eu nu am nici una, nici alta, și-mi dau seama că pierd atâtea din această cauză.

Păi, haideți să vă spun... Dacă n-aveți nici răbdare, nici înțelegere, căutați înțelegerea cu răbdare și răbdarea cu înțelegere. E atât de simplă toată treaba asta, încât nu pot să înțeleg de ce tot o fandosim atât. Puneți mâna și munciți! Împărăția Cerurilor se ia cu asalt. Asta înseamnă că autostrada nu se construiește cu scobitoarea. În general, nicio autostradă nu e autostradă până nu se circulă pe ea, nu? Până nu se circulă pe ea, e un șantier. Când începi să circuli pe ea, e autostradă. No, dați-i drumul și munciți! Atâta poezie e în viața noastră creștină, atâtea năluci ne bântuie prin creierașe! Să fim serioși!

(Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Creștinism de vacanță, Editura Agnos, Sibiu, 2011, p. 144)