Împărtășanie
Sunt ortodox, dar si alcoolic nu am voie sa beau alcool, Biserica poate sa-mi faca impartasania fara vin, cu aghiasma sau cu transformarea apei in vin, ca asa cum a facut Iisus la nunta cand a transformat apa in vin?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
-
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Doamne ajută! În primul rând vă doresc o abstinență senină și ca Domnul să vă întărească. În cadrul Sfintei Liturghii numai pânea și vinul devin, în urma rugăciunilor speciale rostite de preot, Sfânta Împărtășanie, adică Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Alte forme de materie nu pot fi accepate. Legat de situția în care vă aflați, trebuie să țineți o legătură foarte strânsă cu părintele la care vă spovediți și să îi explicați cu maximă atenție starea dumneavostră și temerile care vă frământă. Sfânta Împărtășanie nu poate nicidecum face rău însă, dacă vă simțiți nesigur, dacă aveți rețineri și vă temeți de o recădere (deși aici ar trebui să vă analizați foarte serios credința cu care vă apropiați de Sfânta Împărtășanie) ați mai avea soluția împărtășirii cu Sfânta Împărtășanie uscată, pentru bolnavi. În cazuri excepționale, există pe alocuri practica, oferirii acelei fărâme mici din Trupul și Sângele Domnului cu aghiază mare, și nu cu vin, spre a ușura înghițirea. Vă îndem să discutați acest lucuru cu părintele duhovnic și insist asupra acestui aspect pentru că este deosebit de important. Împreună veți putea lua decizia cea mai bun asupra modului în care să vă împărtășiți. Nu uitați de „Rugăciunea de seninătate”! Domnul să vă lumineze! Pr. Andrei