Cum mă pot apropia de Dumnezeu?

Întreabă preotul

Cum mă pot apropia de Dumnezeu?

  • Cum mă pot apropia de Dumnezeu?
   Foto: Ștefan Cojocariu

   Foto: Ștefan Cojocariu

Giulia
întreabă:

Cum se poate apropia o persoana de Dumnezeu, având în vedere că a trăit în perioada regimului comunist și nu a avut dragostea de Dumnezeu adânc înrădăcinată și cultivată de către părinții săi?

pr Andrei Atudori a răspuns:
20 Februarie 2019

Doamne, ajută!

Sunt foarte mulți creștini în situația pe care o descrieți. Da, comunismul a lăsat multe feluri de răni adânci în sufletele multora…

Cred că simplul fapt că vă frământă aceasta este dovada că e posibil să fiți mai aproape de Dumnezeu decât vi se pare sau, în tot cazul, că Dumnezeu vă este mai aproape de cât credeți.

Nu este om care să dorească sincer să îl cunoască pe Dumnezeu și față de care Dumnezeu să se țină la distanță. În măsura în care dorința dumneavoastră este din toată inima și nu pur teoretică, Dumnezeu vă va lumina calea spre El și vă va ieși El Însuși în întâmpinare.

Nu căutați soluții complicate sau răspunsuri înalte. Învățați pas cu pas să vă trăiți credința cât mai autentic.

Fără să îi așez neapărat într-o ordine exactă iată câțiva pași pe care ar fi de dorit să îi faceți:
 

      - străduiți-vă să împliniți poruncile.

„Pe măsură ce omul împlineşte dumnezeieştile porunci, puterea dumnezeiască dintr-însul se face tot mai vădită; cu orice faptă bună ce o face omul, iese tot mai mult la iveală chipul dumnezeiesc ce se află în el, devine tot mai mult asemenea cu Dumnezeu, se face fiu al lui Dumnezeu şi moştenitor al vieţii veşnice. Dumnezeu nu sileşte pe om şi cu atât mai mult nu-i porunceşte să-L iubească; dar prin iubirea - împlinire a poruncilor - omul se face moştean al vieţii de veci. (Protosinghel Petroniu Tănase).

 • Mergeți cât mai des la Sfânta Liturghie;
 • Găsiți-vă un duhovnic (dacă nu aveți deja) și spovediți-vă cât mai des;
 • Dacă duhovnicul vă dă binecuvântare împărtășiți-vă;
 • Citiți Sfânta Scriptură și scrieri ale părinților duhovnicești (cereți sfat de la duhovnic despre ce și cum);
 • Rugați-vă cât mai mult și cu o rânduială cât mai precisă – rugăciunea naște în suflet mare dragoste pentru Dumnezeu (cereți sfat de la duhovnic despre ce și cum);
 • Feriți-vă de rău și faceți binele!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

pr. Andrei

 

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: