Mi s-a arătat un sfânt în vis. Ce înseamnă?

16 Aprilie 2020 Părintele Vasile Ioana vise
Foto: Oana Nechifor

Părinte, aș dori să știu ce înseamnă când în vis se arată un sfânt?

pr Vasile Ioana a răspuns:
16 Aprilie 2020

Draga mea, mergând la Mănăstirea Sihăstria cu bunicul meu, am observat la părintele Cleopa o foarte mare duritate în răspunsuri când vorbeam de vise. Când spunea cineva: „Părinte Cleopa, am visat cutare, am visat ceva”, el spunea: „Băi, femeie, băi! Nu credem în vise. Și dacă ar veni Hristos la tine, spui că ești nevrednică!”. Deci, draga mea, nu crede viselor pentru că n-a rânduit Dumnezeu ca noi să aflăm adevărul din vise, ci din realități.

Dacă tu ai simțit o mângâiere în acel vis că a venit un sfânt la tine, ai o mângâiere în inima ta, te bucuri de asta și atât. Dar nu dai interpretare viselor. Consideră-te nevrednică, pentru că sunt mulți care vin și la noi la spovedit și ne spun: „Vai părinte, am visat câine, nu știu ce se întâmplă! Am visat copil, nu știu ce se întâmplă”. Tot felul de prostii! Nu credem viselor și nu le interpretăm!

Încearcă să înțelegi că întotdeauna cuvântul Domnului este limpede, este la vedere și asta Îi place lui Dumnezeu. Adevărul este spus la lumină. Iar cei care au fost vrednici să viseze, au fost oameni sfinți! Nu suntem noi atât de sfinți încât să primim de la Dumnezeu darul acesta.

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons