Lansare de carte la BCU Iași: Preasfințitul Părinte Macarie – „În misiune pe tărâmul vikingilor. Mărturiile unui episcop pelerin”

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord anunță lansarea unui nou volum semnat de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi: „ÎN MISIUNE PE TĂRÂMUL VIKINGILOR – Mărturiile unui episcop pelerin”, lucrare apărută la Editura Polirom la finalul anului 2022.

Evenimentul va avea loc, marți, 7 februarie 2023, ora 17.30 în sala „B.P. Hasdeu” a Bibliotecii Centrale Universitare din Iași (Păcurari 4) și va fi transmis și pe pagina de facebook a Episcopiei Europei de Nord. În cadrul manifestării vor lua cuvântul, pe lângă autor, Părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, și Grigore Ilisei, scriitor și jurnalist.

„Viața diasporei scandinave e mai puțin cunoscută. Nu pentru că nu ar exista suficiente date sau exemple, ci pentru că e mai greu să redai un specific general, universal valabil al traiului ortodox în Scandinavia. În cei doi ani haotici ai crizei pandemice am avut nedoritul răgaz de a cugeta și de a readuce la lumină multe amintiri de suflet provenite din trăirile, împlinirile, greutățile și încercările mele de episcop pelerin în diaspora românească din Europa de Nord și din alte locuri. Și m-am gândit că ar fi de folos să le aștern în scris, spre a le împărtăși cu tine, ca într-o convorbire de taină”, mărurisește ierarhul român în prefața volumului.

Prin întâmplările inedite sau întâlnirile providențiale descrise în carte, Preasfințitul Părinte Macarie nu așterne în scris doar file de jurnal, ci încearcă să ofere cititorului și o amplă și pătrunzătoare perspectivă duhovnicească asupra vieții în străinătate, asupra „Ortodoxiei boreale” – pe care a cunoscut-o atât de bine în cei 15 ani de slujire ca Episcop al românilor ortodocși din Europa de Nord.

Cartea poate fi achiziționată și on-line, fie de pe site-ul Editurii Polirom, fie de pe librariasophia.ro.

Ultimele din categorie