Lansare de carte la Librăria Doxologia din Iași: „Libertatea religioasă între politică și politici”

Librăria Doxologia din Iași va găzdui luni, 20 decembrie, începând cu ora 17.00, lansarea volumului „Libertatea religioasă între politică și politici”, semnat de Cătălin Raiu. Evenimentul se va desfășura on-line, fiind transmis LIVE pe pagina de Facebook a portalului doxologia.ro și a Editurii Doxologia, dar și pe canalul de YouTube doxologia.ro.

Prezentarea cărții va fi însoțită și de un dialog pe tema respectării libertății religioase în pandemie, la care vor lua parte Ștefan Dascălu, cercetător în bioștiințe la Universitatea din Oxford, prof. univ. dr. Nicu Gavriluță, profesor la Facultatea de Filosofie și Stiințe Social-Politice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași și însuși autorul volumului, Cătălin Raiu, expert în libertate religioasă al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Tratat din perspectivă critică și cronologică, volumul este prefațat de Ján Figeľ, Reprezentantul Special al Comisiei Europene pentru Promovarea Libertății de Religie și Credință în Afara Uniunii Europene (2016-2019), care a subliniat, printre altele, rolul important pe care țara noastră îl are în recunoasșterea și consolidarea relației dintre libertatea religioasă și demnitatea umană:

Mă bucură apariția acestui volum interesant și important semnat de Cătălin Raiu, care este unul dintre cei mai de referință experți în domeniul protejării și promovării libertății de religie și credință (FoRB). Eforturile sale sunt foarte bine cunoscute și apreciate la nivel internațional, în special la nivelul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și al Uniunii Europene. România joacă un rol important în structurile globale și regionale de securitate și cooperare. Datorită expertizei, angajamentelor constructive, istoriei bogate și potențialului uman, România poate contribui semnificativ la recunoașterea și întărirea legăturii dintre libertatea de religie și credință (FoRB) și demnitatea umană pentru toți, precondiție esențială pentru un secol XXI mai uman”.

Evenimentul se va desfășura on-line, fiind transmis LIVE pe pagina de Facebook a portalului doxologia.ro și a Editurii Doxologia, dar și pe canalul de YouTube doxologia.ro.

Volumul poate fi deja comandat on-line pe site-ul Editurii Doxologia. Pentru detalii și comenzi, click AICI.

Cine este Cătălin Raiu?

Cătălin Raiu este teolog și doctor în științe politice, cadru didactic asociat la Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București, iar din iunie 2019, primul român recrutat ca expert în libertate religioasă de către OSCE.

OSCE este cea mai mare organizaţie regională de securitate, contribuind la consolidarea păcii, democraţiei şi stabilităţii pentru mai mult de un miliard de persoane. La nivelul OSCE funcționează Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului care monitorizează foarte atent libertatea religioasă în cele 57 de state membre și regiunile vecine.

Rolul panelului de experți, în care Cătălin Raiu este membru în perioada 2019-2022, este acela de a propune modificări, completări și noi soluții problemelor ridicate în domeniul vieții religioase.

De la același autor

Ultimele din categorie