Lansare de carte la Muzeul Mitropolitan din Iași – „Iisus Hristos, Iubirea trădată”

Arhiepiscopia Iaşilor

Lansare de carte la Muzeul Mitropolitan din Iași – „Iisus Hristos, Iubirea trădată”

Miercuri seara, 9 octombrie 2019, în Sala „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan din Iași, a avut loc lansarea cărții „Iisus Hristos, Iubirea trădată.”, vol. I „Dumnezeu trădat”, scrisă de părintele George Remete, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Întâlnirea a fost moderată de părintele prof. Ion Vicovan iar recenzia cărții a fost făcută de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași s-au adunat miercuri seara, 9 octombrie a.c., la Muzeul Mitropolitan, participând la prezentarea primului volum din cadrul colecției „Iisus Hristos, Iubirea trădată”, publicat la Editura Paideia. Activitatea, organizată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi și Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia, a adunat timp de două ore, în sala Ansamblului Mitropolitan zeci de invitați, preoți, profesori universitari, studenți dar și iubitori de lectură teologică.

Preasfințitul Episcop Părinte Ignatie, prezent la eveniment, a realizat o scurtă prezentare, afirmând că acest volum reprezintă o descriere a creștinului de azi: „Cartea aceasta este o radiografie. În momentul în care veți citi această carte, veți ajunge la concluzia mea, că ea în sine constituie o radiografie, un tomograf în care ne depistăm fiecare, ne regăsim fiecare în parte, în ceea ce scrie părintele Remete. Cartea aceasta este atât de reală și atât de sinceră, este un real care te smulge din țâțânile comodității. Volumul este o mărturisire a unui adevăr rostit în toată plenitudinea lui, în sensul că părintele George Remete nu a căutat și nici nu a inventat eufemisme în momentul în care a vrut să transmită ceva. De fapt, eu cred că atunci când suntem puțini lași, cu o credință mai căldicică, tot căutăm eufemisme, în a nu deranja, în a avea o anumită formă de delicatețe. Toate acestea sunt extraordinare, dar atunci când vorbim despre adevăr, este foarte important să avem capacitatea, să avem puterea de-al exprima în toată plenitudinea lui, exact așa cum este. Cartea aceasta ne vorbește despre cum suntem noi cu adevărat”.

La finalul prezentărilor, publicul din sală a putut adresa întrebări autorului și a primit autografe din partea părintelui profesor. Volumul prezentat la Muzeul Mitropolitan poate fi achiziționat la librăriile de profil.

Citește despre: