Mănăstirea „Sfânta Maria Magdalena” din Ierusalim
Biserica Sfânta Maria Magdalena a fost ctitorită în anul 1886 de către ţarul Alexandru al III-lea al Rusiei, în onoarea mamei sale, ţarina Maria Alexandrovna. Sfinţirea bisericii a avut loc în anul 1888.
Biserica Sfânta Maria Magdalena din Ierusalim a fost construită în stilul tradiţionalul rus din perioada secolelor XVI-XVII, cu şapte turle aurite, în formă de ceapă. De zugrăvirea bisericii s-a ocupat pictorul rus Sergei Ivanov (1864-1910), care a pictat mai multe scene din viaţa Sfintei Maria Magdalena.
Iconostasul este lucrat din marmură albă şi bronz. În dreapta iconostasului, într-un tron sculptat în lemn, este aşezată icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Îndrumătoarea (Odighitria), adusă din Liban. În secolul al XVI-lea, aceasta a scăpat în chip minunat dintr-un incendiu ce a cuprins întreaga biserica. Se cunosc mai multe vindecări minunate, în urma unei epidemii de holeră.
În biserică sunt păstrate cu mare evlavie moaştele Sfintei ducese Elisabeta Feodorovna şi Sfintei Varvara Yakovleva, ambele aruncate în închisoare în timpul revoluţiei bolşevice din 1917 şi martirizate în ziua de 5/18 iulie 1918. Trupurile celor două nevoitoare au fost aduse în Ierusalim în anul 1920 şi, după dorinţa marii ducese, au fost aşezate spre odihnă în cripta de sub Biserica Sfânta Maria Magdalena. Cele două femei au fost canonizate ca sfinte mucenice în anul 1981, când osemintele lor au şi fost aşezate spre închinare în biserica cea mare.
Obștea monahală de la Biserica Sfântă Maria Magdalena a fost întemeiată în anul 1936, de către maica Maria (Robinson), o femeie evlavioasă din Anglia, convertită la Ortodoxie. Astăzi, obştea numără în jur de 30 de maici de diferite naţionalităţi.
Peștera Nașterii Domnului din Betleem – Pelerinajul părintelui Cleopa la Locurile Sfinte
Palatul lui Irod din Ierusalim
Realizat deCitește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro