Ajutorul grabnic al Sfântului Efrem și al Maicii Domnului

Am mers imediat la biserica noastră și m-am rugat Maicii Domnului și Sfântului Efrem să o ajute pe mama (foarte scurt, fiindcă se spovedea cineva în apropierea baldachinului cu icoana Sfântului Efrem). Nici bine nu am ieșit din Sfânta Biserică, și m-a sunat mama.

De câteva zile, mamei îi era foarte rău, avea temperatură cu frisoane și senzație de vomă. Doctorii i-au spus că are gripă, a urmat medicația specificată, dar starea ei de sănătate se înrăutățea. M-a sunat și mi-a zis că s-ar putea să se interneze, și să mă rog pentru ea.

Am mers imediat la biserica noastră și m-am rugat Maicii Domnului și Sfântului Efrem să o ajute pe mama (foarte scurt, fiindcă se spovedea cineva în apropierea baldachinului cu icoana Sfântului Efrem). Nici bine nu am ieșit din Sfânta Biserică, și m-a sunat mama. Avea alt timbru vocal, de parcă nu ar fi fost bolnavă deloc, se simțea mult mai bine. În intervalul acesta de timp, a sunat-o și doctorița de familie, spunându-i că și-a dat seama ce are, că nu are gripă, ci infecție urinară și că trebuie să ia alt medicament...

Mărturisesc că toate întâmplările astea s-au desfășurat în maxim zece minute. M-am simțit dator să mulțumesc Maicii Domnului și Sfântului Efrem, măcar prin mica și nepriceputa mea mărturie. Iertați și blagosloviți!

(Emilian, România, 24 ianuarie 2014)

Pentru neputința și necuprinderea noastră, săvârșești minunile în ritmul nostru, Preacuvioase Efrem, însă dacă ar fi după dreptatea puterii tale dumnezeiești, toate le-ai putea preschimba într-o clipită, căci puterea ta e precum a Fiului lui Dumnezeu, acestea toate săvârșindu-se întru smerenia de necuprins a Mântuitorului Hristos. Învață-ne, Preacuvioase, ca de la cele mici și pământești să ne ridicăm mintea la cele mari și cerești, ca astfel bucuria noastră să fie desăvârșită.

(Sfântul Efrem cel Nou, Minuni în România, vol. II, Editura Sophia, 2013, pp. 126-127)

Ultimele din categorie