„Să văd ce pot face!” – ajutorul Sfântului Efrem cel Nou

N-am cuvinte să-i mulțumesc Sfântului Efrem și de aceea am luat hotărârea să dau această mărturie, ca toți aceia care sunt în necazuri să-l cheme cu nădejde și credință, și el va veni.

Am avut dorința de a scrie și eu despre Sfântul Efrem, deoarece am trăit minuni săvârșite de el.

Încă înainte de a auzi de acest Sfânt, mi s-a arătat într-o noapte în vis. Trebuie să vă spun mai întâi că, în perioada aceea, eram bolnavă din cauza unor chisturi la ovarul stâng. În vis, se făcea că eram singură, într-un loc unde venise și un câine negru. M-a mușcat de mânecă, eu o scuturam, dar acesta nu voia să se desprindă, iar eu eram îngrozită. Atunci am văzut un monah slab, venind spre mine și spunându-mi: „Să văd ce pot face! E mort, de aceea nu cade”.

M-am trezit speriată și apoi am uitat de vis, până peste câteva zile, când a venit în vizită sora mea, împreună cu nepoata și mi-au adus o carte cu Sfântul Efrem cel Nou – Mărturii ale minunilor săvârșite în zilele noastre și untdelemn de la mănăstirea Sfântului Efrem, pe care-l primise nepoata de la un preot, fiind și ea cu probleme de sănătate.

Am început să citesc acatistul și paraclisul Sfântului Efrem în fiecare zi. Între timp, mergeam săptămânal la ginecolog, deoarece mă ținea sub observație. La trei săptămâni, la control, am observat că nu mai era chistul, deoarece era unul ciclic. Atunci m-am liniștit și mi-am amintit visul și asemănarea dintre călugărul din visul meu și chipul sfântului de pe coperta cărții.

În primăvara aceasta, am mai avut parte de ajutor din partea lui când am avut dureri mari de spate și acestea nu cedau nici după infiltrații, nici după fizioterapie. Rugându-mă cu nădejde să mă ajute din nou, minunea s-a întâmplat.

N-am cuvinte să-i mulțumesc Sfântului Efrem și de aceea am luat hotărârea să dau această mărturie, ca toți aceia care sunt în necazuri să-l cheme cu nădejde și credință, și el va veni. (Gabriela M., Dej, 2 aprilie 2014)

Frumusețea ta fără seamăn ne strălucește întru lumina cea tainică a Duhului Sfânt, Mare Mucenice Efrem, aducându-ne în inimi licărul credinței și al nădejdilor curate. Întru negrăita ta blândețe, fii nouă tămăduitor și prieten, Sfinte Efrem, ca tuturor să vestim minunile tale, iar ție să-ți grăim: Bucură-te, biruință mucenicească, proslăvită prin nenumărate minuni dintru lucrarea Sfântului Duh!

(Sfântul Efrem cel Nou, Minuni în România, volumul II, Editura Sophia, 2013, pp. 209-210)

Ultimele din categorie