„Pur și simplu, Sfântul Efrem m-a îmblânzit!”

Un alt ajutor primit de la Sfântul Efrem s-a adeverit și din următoarea întâmplare: într-o zi de vineri, m-am supărat pe nașul meu, care îmi dăduse un sfat bun. Așa de mânios și supărat am fost, încât nu mai voiam să le răspund la telefon. 

Aș vrea să enumăr câteva minuni micuțe, dar pentru noi mari și de mult ajutor, făcute de Marele Mucenic Efrem cel Nou.

Soția mea a rămas însărcinată, cu ajutorul Maicii Domnului și al Sfântului Mare Mucenic Mina. Părintele duhovnic se ruga acestui mare sfânt al lui Dumnezeu, Efrem cel Nou, și îi cerea, pentru amândoi, prin rugăciuni, să fie bine copilul, deoarece soția, fiind însărcinată, avea pierderi de sânge destul de mari. Răspunsul a fost promt – sângerările s-au oprit și la fiecare control medical al soției se vedea cum copilul se dezvolta armonios și sănătos. Mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou, Maicii Domnului și Sfântului Mina!

Un alt ajutor primit de la Sfântul Efrem s-a adeverit și din următoarea întâmplare: într-o zi de vineri, m-am supărat pe nașul meu, care îmi dăduse un sfat bun. Așa de mânios și supărat am fost, încât nu mai voiam să îi răspund la telefon. Seara, înainte de rugăciune, m-am uitat la icoana sfântului de pe coperta cărții Minuni în România ale Sfântului Efrem cel Nou și sfântul m-a luminat cu gândul bun să îmi fac canonul dat de părintele duhovnic – căci nici pe acela nu voiam să îl fac –, să las mânia și, pe deasupra, să îl sun pe nașul și să îmi cer iertare. În plus de asta, gândul a fost și să merg a doua zi, sâmbătă, să mă spovedesc. Pur și simplu, Sfântul Efrem m-a îmblânzit!

Mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou pentru toate darurile sale!

(Adrian Birlan, Timișoara, 6 februarie 2014)

(Sfântul Efrem cel Nou, Minuni în România, vol. II, Editura Sophia, 2013, p. 141)

Ultimele din categorie