„Nutriție și rețete culinare pentru copii”, un nou volum apărut la Editura Lumea Credinței

7 Octombrie 2020 20:35 Știri

La Editura Lumea Credinței a apărut de curând volumul „Nutriție și rețete culinare pentru copii” în care sunt prezentate cele mai bune rețete sănătoase pentru copii. Cartea reprezintă reîntoarcerea la alimentația simplă, la alimente lipsite de E-uri, la moduri de gătire lipsite de „preparate ad-hoc”.

„Aceasta este o carte binevenită. Majoritatea autorilor au abordat studiile alimentare pe măsura complicațiilor pe care le-a oferit știința medicală. N-au ținut cont că omul a rămas același cu anatomia și fiziologia lui” a declarat Ioana Alexandra Picoș.

Crescând gemeni, experiența autoarei a trebuit să fie mai greu pusă la încercare. Este important să spunem că autoarea nu s-a rezumat doar la alimente, ci a fost tot timpul preocupată de starea psihologică a părinților și de atmosfera de familie. S-a luptat cu „eliberarea de stres, panici și stări de tulburare în ceea ce privește posibilele carențe sau eterna idee că nu mănâncă suficient copiii și se vor îmbolnăvi”. De fiecare dată s-a liniștit înainte de a lua o hotărâre.

Autoarea a numit aceasta „atitudine” – care, dacă nu există, nici atmosfera nu poate fi cu adevărat liniștită. Cartea reprezintă reîntoarcerea la alimentația simplă, la alimente lipsite de E-uri, la moduri de gătire lipsite de „preparate ad-hoc”. O importanță deosebită este acordată diversificării alimentației – subiect central pe măsura creșterii copilului. De aceea acest subiect a fost tratat în patru capitole. Această carte prezintă cele mai bune rețete sănătoase pentru copii.

„O felicităm pe autoare și suntem convinși că o alimentație mediteraneană, oferită copiilor la vârstă mică, le conferă o bună stare de sănătate și o dezvoltare armonioasă până târziu, în perioada matură” a declarat Prof. Dr. Pavel Chirilă.

Cartea poate fi comandată aici.

Ultimele din categorie