O carte pentru tineri și nu numai

Vă redau gândurile pe care mi-am îngăduit să le aștern pagină între textele de sms ale distinsului profesor de limba română, pasionat de Evanghelie, și elevii săi.

A apărut de câteva zile o carte ce m-a bucurat foarte mult: Gabriel Braic, „semESEURI pentru tinerii grăbiți” (Editura Agnos, 2022, 160 pg.). Vă redau gândurile pe care mi-am îngăduit să le aștern pagină între textele de sms ale distinsului profesor de limba română, pasionat de Evanghelie, și elevii săi:

Ar trebui să scriu un SMS pe ultima pagină a cărții lui Gabriel Braic. Citindu-i scrisul, am redefinit tot ce știa despre puterea SMS-ului. E util nu doar pentru alarmare, ci și pentru liniștire, încurajare, motivare. E schijă de Evanghelie și platoșă dinaintea minciunii. Nu avem de a face doar cu o scriitură vie, ci cu o propunere de viață. Să-ți pese. Să-ți fie de empatică așezare în raport cu celălaltul, aproapele tău. Tonusul cărții și mesajul său este unul viu, extrem de viu. Nici nu cred că ar fi putut fi altfel. Pentru că autorul refuză moartea ca paradigmă și propunere de viață. Creștinismul întreg, cu viață și moarte, se leagă definitiv de Înviere prin Iisus Hristos. Or, ceea ce ne propun textele acestea ține de această cheie duhovnicească. Să vezi Învierea. Suntem așadar dinaintea unei provocări de lectură. Și de infinită încredere în Dumnezeu. Merită trăită. Cartea aceasta, SMS pe cale...

Veți descoperi 31 de scrisori de lucidizare. Strict legate de suflet, în ciuda aparențelor.

Sursa: tribuna.ro

De la același autor

Ultimele din categorie