O minune a Icoanei Maicii Domnului de la Ghighiu: „Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid”

Minuni - Vindecări - Vedenii

O minune a Icoanei Maicii Domnului de la Ghighiu: „Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid”

    • maică atingând un copil de icoana Maicii Domnului
      Stareța mănăstirii a atins-o pe fetiță marți seară, 16 august 2022, de Icoana Maicii Domnului „Siriaca”

      Stareța mănăstirii a atins-o pe fetiță marți seară, 16 august 2022, de Icoana Maicii Domnului „Siriaca”

La scurt timp după hramul Mănăstirii Ghighiu, familia Arhidiaconului Mihail Bucă s-a învrednicit de o minune a Icoanei Maicii Domnului „Siriaca”. Joi, starea de sănătate a fetiței lor, Irene Ecaterina, aflată înainte de ultima cură de citostatice, s-a îmbunătățit după ce micuța a fost atinsă de icoană.

Copila suferă de leucemie, iar tratamentul cu citostatice pentru acest tip de cancer scade foarte mult imunitatea organismului.

„Marți dimineață, analizele ei arătau că valoarea celulelor neutrofile, cu rol primordial în apărarea de germenii patogeni, era aproape de zero – mai precis 10”, povestește Arhid. Mihail Bucă.

Trombocitele, cu rol în coagularea normală a sângelui, aveau valoarea în jur de 56.000, în condițiile în care aceasta trebuie să depășească 100.000.

„Noi avem bagajele făcute acasă și suntem gata oricând pentru o internare urgentă în spital”, povestește Daniela, mama fetiței.

„Se pot face tratamente specifice pentru creșterea acestor valori, dar ne-ar fi fost destul de greu după ce, la cura anterioară, am petrecut șase săptămâni în spital.”

Înainte de acest moment, medicii luaseră hotărârea că este mai bine ca Irene Ecaterina să petreacă timpul dintre curele de citostatice acasă, în mediul care îi este mai familiar, pentru a intra cu forțe noi în a patra cură de citostatice. Ca precauție, fetița merge din două în două zile să facă analize de sânge.

Marți dimineață analizele ieșiseră proaste. Fetița avea leziuni în gură, care arătau că neutrofilele nu-și mai făceau treaba. Pe lângă faptul că nu se mai putea hrăni normal, interacțiunea cu alți oameni și cu mediul înconjurător o putea îmbolnăvi foarte ușor. Atunci familia a luat o decizie: s-au agățat de Maica Domnului.

„Am mers marți seară la Mănăstirea Ghighiu, chiar dacă aceasta presupunea să o scoatem pe Irene afară din casă și să o lăsăm să interacționeze cu maicile și cu alți oaspeți ai mănăstirii, în pofida sfaturilor medicilor”, declară mama fetiței.

„A fost un gest disperat și asumat, cu credința că Maica Domnului nu ne lasă”, adaugă ea. „Irene este ca acasă la această mănăstire, unde îmbrățișează și sărută icoanele din biserică de când era foarte mică”.

Stavrofora Epiharia Lungu, stareța Mănăstirii Ghighiu, a luat-o în brațe pe fetiță, a deschis vitrina icoanei și a atins-o pe Irene Ecaterina de Maica Domnului. Părinții s-au închinat și ei.

„A fost pentru prima dată când ne-am atins și noi direct de lemnul icoanei și m-a uimit ce mireasmă frumoasă emană”, povestește Daniela, soția Arihd. Mihail Bucă.

Joi s-au dus din nou cu fetița la spital pentru analize. „Simțeam că este mai bine, afta din gură se retrăsese, mulțumită tratamentului prescris de doamna doctor”, povestește Daniela.

Dar mare a fost mirarea și bucuria părinților și a medicilor să vadă că și neutrofilele crescuseră la 680, iar trombocitele la 128.000! Aceasta i-a făcut pe medicii să permită lăsarea acasă a fetiței până luni, ceea ce este încă o victorie de etapă în lupta Irenei pentru sănătate.

„Ghighiu este mănăstirea noastră de suflet și dăm slavă Maicii Domnului, care tot timpul face minuni. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” spune Daniela.

„Trebuie să mulțumim ori de câte ori avem ocazia și să-i încurajăm și pe alții: dacă te duci cu credință și nădejde, Dumnezeu nu te lasă.”

Totodată, familia le este recunoscătoare medicilor de la Secția de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni pentru devotamentul și priceperea cu care își îngrijesc micii pacienți.

În semn de recunoștință, familia a propus Asociației Liga Legendelor să organizeze un meci caritabil cu legende ale fotbalului, care să strângă fonduri nu în beneficiul lui Irene Ecaterina, ci în beneficiul acestei secții de spital și implicit al micilor săi pacienți.

Sursa: basilica.ro

Citește despre: