Părintele Constantin Necula, cu „inima sus” pentru primul centru de suport oncologic din Sibiu

19 Septembrie 2019 10:23 Cătălin Acasandrei Arhiepiscopia Sibiului

Părintele Constantin Necula face parte din echipa primului centru de suport oncologic din Sibiu, intitulat „Casa Sus inima”. 

După cum se menționează și pe site-ul asociației, experiența considerabilă în consilierea pacienților și a familiilor lor, ca preot, dar și cursurile de specializare în psihologie sunt câteva dintre motivele pentru care părintele Necula este parte integrantă a proiectului.

„Casa Sus inima” își va deschide porțile sâmbătă, 21 septembrie, între orele 10.00 – 16.00, la sediul din str. Constantin Noica, nr 26.

***

Asociatia „Sus inima” este o organizație de caritate nonguvernamentală, înființată în Sibiu, cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de cancer, atât a celor diagnosticate, cât și a familiilor și îngrijitorilor lor. Misiunea asociației este de a elimina efectele cancerului ca o problemă majoră de sănatate, prin prevenire, informare și diminuarea suferinței legată de boală.

Scopul proiectului este crearea unui spațiu în care pacientul sau aparținătorul să se simtă în siguranță și înțeles, prin facilitarea întâlnirilor cu alte persoane aflate în aceeași situație, dezvoltarea de noi relații personale și evitarea izolării sociale, crearea posibilității de a împărtăși informații despre diferite subiecte de interes, prin îmbunătațirea stării de spirit și a calității vieții.

De la același autor

Ultimele din categorie