Părintele George Metallinos a trecut la cele veșnice

19 Decembrie 2019 14:22 Cătălin Acasandrei Ortodoxia în lume

Părintele George Metallinos, teolog, istoric și autor de studii și volume de o rară profunzime teologică, a trecut la cele veșnice astăzi, 19 decembrie, la vârsta de 79 de ani.

Părintele George Metallinos s-a născut în insula Corfu, în nord-vestul Greciei, în anul 1940. Acolo a terminat învățământul secundar înainte de a frecventa Universitatea din Atena, pe care a absolvit-o având diploma la Teologie, obținută în 1962, iar mai târziu a obținut alta la Literatura Clasică, în 1967, după ce a terminat serviciul militar.

După primirea diplomei în 1967, George a devenit asistent de cercetare la Departamentul de Patrologie de la universitate. În 1969, și-a stabilit reședința în Germania de Vest și a început studiile post-universitatre.

În 1984, dr. Metallinos a devenit profesor la școala de teologie de la Universitatea din Atena, unde a preda Istoria și spritualitatea în timpul perioadei post-bizantine, Istoria și teologia cultului și Istoria bizantină. În 2004, a fost numit decan al școlii de teologie, o poziție în care a lucrat până în 2007, când a devenit profesor emerit.

De la același autor

Ultimele din categorie