Părintele Jean Boboc a trecut la cele veșnice

Părintele Jean Boboc, decanul Centrului Ortodox de Studii și Cercetări „Dumitru Stàniloae” din Paris a trecut la Domnul joi, 4 aprilie.

„La capătul unei lupte lungi, pe care a dus-o însă cu mult curaj și cu nădejde în Dumnezeu, Părintele Jean Boboc, Decanul C.D.S. Paris, a trecut, astă seară, la cele veșnice. Domnul să-i odihnească sufletul în ceata prietenilor Săi, mângâind totodată pe cei dragi din familie, parohie și colaboratori”, a anunțat, ieri seară, Centrul Ortodox de Studii și Cercetare „Dumitru Stăniloae” din Paris.

Pr. Razvan Ionescu, responsabil al direcţiei „Teologie şi ştiinţă” în cadrul C.D.S., a transmis un mesaj de condoleanţe în care îşi exprimă regretul pentru dispariţia părintelui profesor:

„Grea, grea pierdere pentru Centrul «Dumitru Stăniloae» al cărui decan era. Ce să mai spun pentru Ortodoxia românească unde am pierdut vocea cea mai avizată din bioetică a ultimului deceniu. Medic și teolog. Aici la Paris am pierdut un orator cu o franceză cursivă combatantă și stilată, curtat de presă, cum prea rar am văzut să poată fi oferit cineva dintre români. Părintele Jean Boboc a trecut la Domnul. Întotdeauna i-am simțit complicitatea caldă, aprecierea exprimată către mine ca o mângâiere, ultima acțiune împreună fiind un Congres teologie - știință în Atena unde am participat împreună. Am luat cina atunci unul lângă altul, prilej de cuvânt de la suflet la suflet. Grea piedere. Mângâierea este că acest traducător prin excelență al părintelui Stăniloae pentru francezi a pășit la mai deplina viață... Domnul să îi răsplătească tot ce a dăruit către mine. În termeni de viață veșnică”.

***

Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae” este o instituție de cultură şi spiritualitate fondată în anul 2008, prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Inaugurat în iulie 2009, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul „Dumitru Stăniloae” își are sediul la Catedrala Mitropolitană din Paris. Obiectivele acestei instituții sunt activitatea de cercetare și studiul academic în domeniile teologie, religie și cultură, țelul imediat fiind formarea permanentă a clericilor din eparhiile mitropoliei, precum și formarea cateheţilor și a laicilor doritori de a ajuta Biserica în desfășurarea lucrării ei pastoral-misionare.

De la același autor

Ultimele din categorie