Patriarhul Ilia al Georgiei, despre coronavirus: „Toate acestea sunt pentru întărirea credinței și a rugăciunii”

5 Februarie 2020 10:52 Cătălin Acasandrei Ortodoxia în lume

Duminică, 2 februarie, Patriarhul Ilia al Georgiei a vorbit credincioșilor prezenți în Catedrala din Tbilisi despre epidemia de coronavirus, care a început în data de 12 decembrie 2019 în orașul Wuhan din China.

„Știți că a apărut un virus nou. Multe persoane sunt speriate din cauza lui. Unii au numit-o chiar „virusul mortal”. Dar, toate acestea sunt pentru a ne consolida credința și a ne spori rugăciunile”, a spus Patriarhul Ilia al Georgiei conform Georgia Online.

„Toți credincioșii georgieni sunt binecuvântați să stropească cu aghiasmă pe copiii lor, dar și ușile locuințelor și curțile, în fiecare dimineață și în fiecare seară”, a adăugat Patriarhul.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în prezent există aproximativ 24,562 de cazuri de infecție în urma epidemiei de coronavirus în 28 de regiuni din întreaga lume. Potrivit autorităților din China, unde un focar de pneumonie a fost cauzat de noul virus, există peste 490 de morți și aproape 25.000 de cazuri de infecție.

***

Zilele trecute, cercetătorii de la Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul universității „Johns Hopkins” au dezvoltat o platformă online care oferă utilizatorilor posibilitatea de a urmări în timp real aspecte legate de răspândirea virusului. Este vorba despre o hartă interactivă care prezintă numărul total de persoane afectate, precum și numărul deceselor și al persoanelor vindecate.

Harta poate fi consultată AICI: Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE.

De la același autor

Ultimele din categorie