Picătura de Carte | Despre creștinismul cotidian

Prezentare de carte

Picătura de Carte | Despre creștinismul cotidian

    • Picătura de Carte | Despre creștinismul cotidian
      Picătura de Carte | Despre creștinismul cotidian

      Picătura de Carte | Despre creștinismul cotidian

Suntem chemați la parcurgerea a 52 de săptămâni, zi de zi, în liniștea pe care un bun ctitor al Scripturi o poate primi prin înțelegerea a ceea ce citește. O carte plină de transparență intelectuală și liturgică.

Așa cum șade bine unui zilier în muncă – mă refer strict la Picătură, de astă dată – se bucură când descoperă un alt zilier. Un preot la Biserica ortodoxă greacă „Sfinții Rafail, Nicolae și Irina” din Cumming-Georgia (SUA) s-a apucat să scrie zilnic un soi de jurnal cotidian de articulare a Evangheliei la condițiile reale ale existenței. Așa a dăruit, cu multă disciplină zilnică, comunității sale hrană și sare duhovnicească. A realizat, astfel, un arc de încurajare în lectura Scripturii, un volum de motivare la citit și făptuit cuvintele Cuvântului. Așa s-a născut volumul: „Pr. Barnabas Powel, Credința de zi cu zi. Îndrumar pentru un creștin implicat” (Editura Doxologia, Iași, 2020, 353 pg.). După modelul de organizare al misiunii creștine în Statele Unite, activitatea sa este pusă sub umbrela organizației Faith Encourageg Ministries, mai ales sub aspectul media al propovăduirii și mai ales sub aspectul seriei-video „A Journey to Fullness” (Călătorie spre desăvârșire) care a inspirat convertiri și pe autor la și mai multă muncă misionară.

Veți descoperi în textele sale ceva din franchețea propovăduirii penticostalului care a fost până în 2001 când a intrat în Biserica Ortodoxă. Și o foarte atent dozată teologie, frumos articulată în text și context, care este transferată spre noi și prin vivacitatea pe care el o oferă prin podcasturile ce l-au făcut cunoscut (Faith Encouraged Daily) și care se adaugă, parcă, ecourilor zilei, așa cum le transcrie către noi – în frumoasa, îngrijita traducere din engleză realizată de Adela Lungu.

Suntem chemați la parcurgerea a 52 de săptămâni, zi de zi, în liniștea pe care un bun ctitor al Scripturi o poate primii prin înțelegerea a ceea ce citește. O carte plină de transparență intelectuală și liturgică.

Sursa: tribuna.ro