Pr. Nicolae Tănase: „Dacă vrem să ne salvăm neamul și dacă vrem să ne mântuim trebuie să ne creștem toți pruncii”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Pr. Nicolae Tănase: „Dacă vrem să ne salvăm neamul și dacă vrem să ne mântuim trebuie să ne creștem toți pruncii”

Credincioșii Parohiei „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” – Ciriè, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, l-au avut în mijlocul lor sâmbătă și duminică, 24-25 noiembrie, Pr. Nicolae Tănase, de la Valea Plopului.

Sâmbătă, tinerii prezenți la ora de cateheză, au avut posibilitatea să discute cu Pr. Nicolae despre alegerile greșite făcute la vârsta tinereții. Alegeri care mai târziu vor avea un ecou negativ în viața lor. Părintele i-a îndemnat să se folosească de îndemnul Sfântului Apostol Pavel: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva”.

Duminică, după Sfânta Liturghie, spre seară creștinii prezenți au audiat conferința: „Familia ortodoxă, fundament al unității de neam”. „Fără familie un neam, un popor nu poate exista. Potrivit studiilor natalitatea Europei este într-o continuă scădere. România se află și ea în aceeași direcție. În această lume bulversată avem nevoie de modele, iar dacă nu le găsim şi pregătirea noastră spirituală e una şubredă riscăm a rătăci în necunoaştere, riscăm să ne amăgim. Biserica este singurul loc unde ni se explică cum să rezistăm într-un secol în care lucrurile fireşti sunt tratate drept anormale şi invers. Din păcate, căsătoria e înţeleasă eronat, iar avorturile și metodele contraceptive sunt considerate lucruri fireşti şi sunt găsite sute de argumente pentru cei care au hotărât să omoare un om. Deci, dacă vrem să ne salvăm neamul și dacă vrem să ne mântuim trebuie să ne creștem toți pruncii”, a spus Pr. Nicolae Tănase.

După susținerea prezentării a urmat o sesiune de întrebări referitoare la tema conferinței. Evenimentul se înscrie în programul-cadru hotărât de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca anul 2018 să fie „Anul omagial al unităţii de credinţă și de neam”.

Citește despre: