(Video) „Unirea pământurilor românești într-o singură țară a fost dreptatea și binecuvântarea lui Dumnezeu” - PS Antonie de Orhei  

La Catedrala Mitropolitană din Iași, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord și de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a săvârșit Sfânta Liturghie. Apoi a urmat o slujbă de Te Deum și un Trisaghion pentru pomenirea membrilor Sfatului Țării din Basarabia, care au votat Unirea de la 1918.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre momentul istoric al revenirii Basarabiei la partria-mamă. „Noi ne rugam și sperăm că Bunul Dumnezeu va rândui ca, într-o bună zi, să refacem înapoi unitatea de neam, așa cum ne-a creat El și cum veghează de sus Sfântul Apostol Andrei, care a încreștinat neamul românesc. Cred că Dumnezeu a îngăduit separarea pentru a-l verifica pe fiecare dintre noi cât de mult ne dorim Unirea”, a spus PS Antonie.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Predici

Video de Preasfințitul Antonie, Episcop de Bălţi

Recomandările zilei

Citește și