Proiectul Tabăra din pridvorul satului în viața tinerilor

Ce ne dorim prin „Tabăra din pridvorul satului”? Să fim aproape de cei care sunt la vremea căutărilor, a întrebărilor, a răspunsurilor. Însă, situația din satele colindate de noi este uneori mai dură decât ne-o arată statisticile, știrile sau de cât o știm noi.

Sute de zile de tabere, mii de kilometri parcurși, peste 25.000 de porții de mâncare, bugete peste bugete, cumpărături, zeci de cutii de materiale, sute de bonuri fiscale. Toate acestea ne arată muncă. Și totuși, până la urmă, tot ce am enumerat rămân simple cifre. Ca organizatori, ne gândim la ce va urma și la ce a schimbat proiectul nostru în cele 38 de parohii în care „Tabăra din pridvorul satului” a poposit. Sau, mai bine zis, ce a schimbat proiectul nostru în viața copiilor care au beneficiat de taberele organizate de noi până acum? Doar am oferit o vacanță de trei zile unor copii sau am schimbat concepții, idei și am dat un impuls tinerilor pe care i-am cunoscut pentru a reuși în viață?

Ce ne dorim prin „Tabăra din pridvorul satului”? Să fim aproape de cei care sunt la vremea căutărilor, a întrebărilor, a răspunsurilor. Însă, situația din satele colindate de noi este uneori mai dură decât ne-o arată statisticile, știrile sau de cât o știm noi. Mulți dintre copiii întâlniți de noi nu mai au căutări, nu mai au întrebări, nu au răspunsuri, nu mai au vise. În tot acest context, voluntarii noștri încearcă să fie modele, să nască vise, să creeze cadre pentru ca tinerii beneficiari să simtă că pot face mai mult cu viețile lor.

O vorbă românească spune că, dacă nu plouă primăvara, degeaba va ploua mai târziu. Este nevoie ca tinerii să nu fie lăsaţi fără ajutor în cea mai grea perioadă a vieţii lor. De aceea, și în restul verii ne propunem să nu îi lăsăm pe tineri fără ajutor. Ne-au mai rămas 37 tabere de organizat și mii de suflete de întâlnit. Povestea merge mai departe cu ajutorul voluntarilor, a preoților parohi și a oamenilor de bine ce au ajutat financiar proiectul nostru. Toate acestea, spre a fi „Împreună pentru tineri!”. (Pr. Mihail Siminciucresponsabil proiect)

Ultimele din categorie