PS Macarie: „Astăzi, de Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, am trăit o mare bucurie, pe care aș dori să v-o împărtășesc”

În aceste zile, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a efectuat o vizită pastorală la românii din partea de sud a Suediei.

Cu acest prilej, ierarhul s-a aflat vineri, 13 septembrie 2019, in mijlocul românilor din orasul suedez Sölvesborg. Cu acest prilej, Părintele Episcop Macarie a săvârșit Taina Sfântului Maslu în biserica românească ocrotită de Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni din Sölvesborg. Credincioșii prezenți s-au închinat icoanei Maicii Domnului „Alăptătoarea” și Icoanei Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni, păstrate în biserica parohială.

Sâmbătă, 14 septembrie 2019, la Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a slujit Sfânta Liturghie de hram în parohia ortodoxă română din orașul Växjö, Suedia. În cuvântul de învătătură rostit la acest Praznic, ierarhul a afirmat:

Noi, creștinii, nu putem să ne vedem doar de „ale noastre”, să fim interesați doar strict de binele familiei proprii sau de binele invididual. Noi suntem responsabili față de întreaga lume, față de cei aproape de noi, față de comunitate și țară. Dar cum putem noi să ducem în spatele nostru slab și vulnerabil crucea întregii lumi? Trăind un mod de viață evanghelicesc. Doar așa nu ne vom strica și noi. Iar aceasta este principala provocare, cea mai grea și hotărâtoare, a noastră: a trăi evanghelicește într-o lume din ce în ce mai ostilă, mai vrăjmașă Evangheliei”.

După Sfânta Liturghie, ierarhul împreună cu preoții slujitori au săvârșit slujba Parastasului pentru preotul Milică Văsuianu, fost paroh al parohiei din Växjö, decedat în primăvara acestui an. Copilașii prezenți, după ce s-au împărtășit cu Sfintele Taine, au primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Macarie mai multe daruri.

Printre copiii care s-au cuminecat astăzi, s-a numărat și Luca-Daniel, băiețelul pentru care Părintele Episcop Macarie a îndemnat la rugăciune, spre izbăvirea de boală:

„Astăzi, 14 septembrie 2019, în cadrul Sfintei Liturghii de hram, la Praznicul Înălțării Sfintei Cruci,  pe care am săvârșit-o în mijlocul românilor din orașul suedez Växjö, am trăit o mare bucurie, pe care aș dori să v-o împărtășesc. Printre copiii pe care i-am cuminecat la slujbă, s-a aflat un băiețel. Adus pe brațele părinților săi la Potir, aceștia mi-au spus cu ochii umeziți de lacrimi: «Preasfințite părinte, iată-l pe Luca-Daniel!». Am dat slavă Preamilostivului Dumnezeu, deoarece acest copilaș, după cum știți, era grav afectat de un cancer agresiv iar în luna mai am lansat un apel către frățiile voastre să ne rugăm împreună pentru el și pentru familia lui, deoarece urma să sufere o serie de intervenții foarte complexe și riscante. Lucurile decurg bine acum, spre marea bucurie a noastră a tuturor și în special a părinților, care au fost de acord să facem împreună o fotografie - ca mărturie pentru efectul minunat al rugăciunii obștești de mijlocire și în semn de recunoștință pentru ajutorul bogat primit de la Preamilostivul Dumnezeu. Să ne rugăm în continuare pentru sănătatea micuțului Luca-Daniel, exclamand: «Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrările Tale și niciun cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale!»”, a transmis PS Macarie.

Ultimele din categorie