Diabolos = dezbinătorul

Diavolul nu doarme, nu mănâncă, postește de la facerea lumii, nu uită, nu obosește, nu ia concediu, nu iese la pensie, nu se îmbolnăvește și nu moare. Și are o singură preocupare: să abată și să înstrăineze pe oameni de la facerea binelui și de la mântuire. Este teologul perfect, în răutatea lui, știind pe de rost cărțile sfinte, pe care nu le urmează.

De la început țin să fac o precizare. Diavolul nu doarme, nu mănâncă, postește de la facerea lumii, nu uită, nu obosește, nu ia concediu, nu iese la pensie, nu se îmbolnăvește și nu moare. Și are o singură preocupare: să abată și să înstrăineze pe oameni de la facerea binelui și de la mântuire. Este teologul perfect, în răutatea lui, știind pe de rost cărțile sfinte, pe care nu le urmează.
De mii de ani, și-a perfecționat tehnicile. Și lucrează prin oameni, prin tehnologie, prin animale, plante, materie, gânduri, mașini et caetera. Scopul său este însă unic: să umple iadul de oameni creați de Dumnezeu și rânduiți de iubirea Lui spre Împărăția cea veșnică a luminii.
Există o ierarhie demonică.
Unii sunt simpli soldați, infanteriști ai păcatelor cărnii, specialiști în cuvinte sau gesturi murdare, experți în schimbarea minții spre ură și vrășmășie, răcani ai întunericului individualist sau călăuze spre uitarea rostului omenesc și spre pierderea în licori care dezumanizează și golesc de conținut persoana umană.
Există însă și o elită diabolică, un stat major infernal, cu ofițeri, generali și amirali, care nu se ostenesc să toarne pe gât alcool ieftin unui amărât de soartă, nici nu se degradează să sprijine mâna vreunui aurolac în pufăiala unei pungi. Acești politologi ai întunericului nu pierd persoane, ci grupuri întregi, clase sociale, uneori chiar națiuni. Cum? Pervertind mintea conducătorilor, amăgind pe mai mari, putrezind inimile celor ce iau decizii, orbind pe cei ce călăuzesc masele. Acești generali sunt cei ce umplu cu averi conturile parlamentarilor, îndemnându-i să voteze legi ale uciderii și ale păcatului legiferat, asurzesc urechile celor vigilenți, generalizează patimi și păcate. Sesizând avântul și puterea globală a mass-mediei lucrează prin formatori de opinii, strecoară coada îndoielii asupra modelelor, pironesc ochii oamenilor pe televizoare la auzul unui scandal, înverșunează pe luptătorii împotriva icoanelor sau a preoților, dau putere oamenilor lor să strige peste majoritatea bunului simț tăcut. Diavolii elită șantajează, fac oamenii avizi de putere, nu se orientează decât spre cei ce au potențial de conducere, sau forță de hipnotizare a maselor. Ei lucrează prin mită și impostură instaurarea incompetenței în posturile unde mii, poate milioane de oameni vor suferi din cauza oamenilor fără har sau vocație. Elita iadului plafonează pe cei dăruiți de Dumnezeu și ambiționează pe cei ce nu au prea multe de oferit.
Ei luptă împotriva Bisericii din exterior și din interior.
Pe de o parte asmut societatea împotriva Bisericii, cler și credincioși, scot la iveală păcatele preoților pentru a îndepărta lumea din Biserică (uite ce fac popii), scot în evidență nu înălțarea spirituală la hramuri și sărbători, nu rugăciunea cu lacrimi, nu potopul de har, ci îmbulzeala, bulucul la anafură, femeia care a leșinat de căldură, babele care iau cu asalt sfintele moaște. Ei relativizează simbolurile creștine și le aduc în față pe cele demonice, păgâne. Exacerbează simțul de înmulțire al oamenilor printr-o pandemie erotică mediatică, dar perfecționază mijloacele de ucidere a pruncilor în orice stadiu de viață. Înmulțesc crâșmele în sate, deschid baruri obscene în orașe, inspiră pe cei ce vând sau cumpără plante sau licori pierzătoare de minte și de suflet.
De cealaltă parte, invazia protipendadei bolgiilor este din interior. Ea dezvoltă și cultivă stăruitor mentalitatea de sectă, adică de separație (noi suntem mai buni, nu ca ăia...). Secta ia naștere din dorința de a fi altfel decât masa credincioșilor, continuă cu pierderea smereniei de penitent și se manifestă întâi prin lucruri aparent bune și inofensive (noi, adică ceilalți, nu bem alcool la nunți, suntem adică mai drepți, mai buni, mai curați decât masa păcătoșilor), mai apoi însă separația devine totală, ia proporții nebănuite și distruge resorturi sfinte din tradiție și din suflet. Intelighenția infernală luptă acerb împotriva preoților și duhovnicilor, le ia timpul, le dă lucruri urgente de făcut în afară de mântuirea oamenilor, le pune idealuri false în față...
Un singur lucru îl îngrozește pe diavol la modul absolut, îi nimicește puterea, de orice rang ar fi el. Sfânta și Dumnezeiasca Euharistie, Trupul și Sângele lui Hristos, care sfărâmă, dizolvă și nimicește toată lucrătura Satanei din minți și din inimi.
Și atunci meșterul de veacuri al pierzaniei omenești, șarpele cel înțelegător, urzitorul războaielor de pe pământ din rațiuni stupide sau din iluzii de putere, s-a gândit să despartă pe creștini de Trupul și Sângele Domnului. Dar nu-i așa ușor. Pentru ca oamenii să nu se mai împărtășească cu Dumnezeu, trebuie să relativizezi la maxim demnitatea preoțească, poate să desființezi taina preoției, așa cum a făcut protestantismul și toate sectele de pe pământ. Poate să intri în niscaiva duhovnici zelotiști care să poruncească de dragul unor păreri, ca oamenii să nu se mai împărtășească la preoții așa-zis compromiși. Cumva, cumva, oamenii trebuie să nu mai primească în gura și în ființa lor Hrana cea nemuritoare, Trupul lui Hristos.
Și ceea ce îi place mai mult șarpelui nomina odiosa este dezbinarea, pe motive de vrednicie, de cip, de păreri, de putere, pe motive medicale, zelotiste, de pensie, de ascultare canonică, pe motive de orice. Dezbinarea, schisma, vrășmășia sunt mâinile celui viclean, pentru că lucrează și în lipsa lui, pierzania oamenilor botezați în numele Sfintei Treimi.
Așa că dacă auziți că cineva vă spune să nu vă împărtășiți în Biserica lui Hristos, pe orice motiv, să știți că acela lucrează cu stăpânul întunericului, care este ars de Doctoria nemuririi, de Sfânta Împărtășanie.
 

Citește alte articole despre: diavol, dezbinare, discreditare, schismă, tactică infernală

De la același autor

Ultimele din categorie