Sărbătoarea Nașterii Domnului la Caransebeș
La praznicul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial, la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.
În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, chiriarhul a arătat că Nașterea Domnului este o sărbătoare a bucuriei: „Suntem la praznicul Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, un praznic al bucuriei, un praznic al împlinirii, un praznic al iubirii. De aceea, toate slujbele noastre și evangheliile care s-au citit în ultimele zile ale postului și evanghelia care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii ne vorbesc despre acest eveniment întâmplat în urmă cu peste două mii de ani în cetatea Betleemului. Evanghelia care s-a citit ne vorbește despre călătoria și închinarea celor trei magi, care fiind călăuziți de o stea, au ajuns la Betleem și s-au închinat pruncului divin, aducându-i daruri: aur, smirnă și tămâie. Evanghelia care s-a citit în ajunul praznicului la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare care s-a oficiat unită cu Vecernia praznicului Nașterii Domnului, de la Sf. Apostol și Evanghelist Luca, cap. II, versetele 1-20, ne vorbește despre colindul îngerilor și despre vedenia, experiența mistică pe care păstorii, oamenii simpli din Betleem au avut-o în noaptea sfântă a Crăciunului, când au văzut cu ochii cei trupești cetele îngerilor care au binevestit nașterea lui Mesia”.
În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Ovidiu Tinca, slujitor la catedrala episcopală, a fost hirotesit iconom-stavrofor. La slujbă au participat autorităţi centrale şi judeţene, precum şi un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au date corul catedralei „Învierea Domnului”.
(Sursa: episcopiacaransebesului.ro)