Sfințire de casă socială în Parohia Avrămeni. IPS Teofan: „Viața creștinului este o Cruce zilnică”

Momente pline bucurie în Parohia Avrămeni a Protopopiatului Săveni din județul Botoșani, unde duminică, în cea dintâi zi a lunii august, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit noua noua casă socială a comunităţii.

La eveniment au participat foarte mulți dintre credincioșii din sat, dar și din localitățile învecinate, pentru a marca așa cum se cuvine acest moment mult așteptat. După tradiționala primire a urmat slujba de sfințire a casei sociale iar mai apoi, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în incinta locașului de cult.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a rostit un cuvânt de învățătură, în care a subliniat importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor:

„Sfânta Cruce este prezentă peste tot. Avem trei sărbători închinate Sfintei Cruci de-a lungul întregului an, o vedem prezentă de la turlele bisericilor și până la răspântiile drumurilor din casele noastre până la cruciulița pe care o purtăm la piept. Crucea este realitatea sfântă care identifică Biserica […]. Viața creștinului este Crucea. Noi nu propovăduim, ca Biserică, altceva decât Sfânta Cruce și pe Hristos cel răstignit pe dânsa. Orice chemare pe care Biserica o face este o chemare spre purtarea Crucii. Acest lucru ne este mărturisit de Domnul Hristos, de Sfinții Apostoli și de Sfinții Părinți […]. Un binecuvântat părinte din vremurile de altădată, Isaac Sirul, spunea că viața creștinului este o Cruce zilnică. Iar dacă acesta este adevărul, oare cum se arată în viața noastră prezența Sfintei Cruci? În relația cu Biserica, cu Dumnezeu, cu Cerul, în relația cu propria familie și în relația cu oamenii din jur […]. De aceea, să ne dăruiască Dumnezeu puterea ca acea Cruciuliță pe care o avem la piept, cea pe care o vedem pe turla Bisericii, cea pe care o avem în casele noaste, această Sfântă Cruce să pătrundă și în sufletul nostru pentru că viața creștinului este o viață de Cruce”.

Urmărește aici predica VIDEO integrală: (Video) „Viața de cruce este o viață a bucuriei, a împlinirii, a sensului deplin al vieții” – IPS Teofan 

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit Teofan l-a hirotesit pe preotul paroh Alin Rățoi iconom stavrofor, oferindu-i crucea, bederniţa şi brâul roşu. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a felicitat pe enoriaşi pentru efortul deosebit de care au dat dovadă în cadrul lucrărilor de construire a casei sociale, oferindu-le celor direct-implicați diplome de vrednicie. Totodată, pentru implicarea şi hărnicia de care a dat dovadă, primalul comunei Avrămeni a primit din partea IPS Părinte Teofan distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru mireni.

De la același autor

Ultimele din categorie