Slujbă de pomenire a victimelor de la clubul Colectiv

30 Octombrie 2021 23:43 Arhiepiscopia Bucureştilor

La șase ani de la evenimentul tragic petrecut la clubul Colectiv din Capitală, Arhiepiscopia Bucureștilor a organizat sâmbătă, 30 octombrie 2021, săvârșirea unor slujbe de pomenire pentru cele 64 de persoane care și-au pierdut viața în urma incendiului. Atât la monumentul de la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” - Broșteni, cât și în fața fostului club, a fost săvârșită slujba Parastasului de un sobor de preoți, slujitori la parohii din cadrul Protoieriei Sector 4 Capitală.

Pomenirea victimelor tragicului eveniment a început la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” - Broșteni, unde a fost săvârșită de dimineață Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului, oficiată în fața monumentului ridicat în memoria acestor persoane. Preoții și cei prezenți s-au rugat pentru odihna sufletelor celor care au decedat în urma incendiului petrecut în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015. Soborul de slujitori a fost condus de părintele Ioan-Vartan Armași, protoiereu al Protopopiatului Sector 4 Capitală.

Părintele protoiereu a vorbit despre datoria Bisericii Ortodoxe de a se ruga permanent pentru toți cei plecați dintre noi, mai cu seamă în zilele de pomenire generală a celor adormiți: „Am săvârșit slujba Parastasului la monumentul pe care Arhiepiscopia Bucureștilor l-a înălțat în curtea acestei biserici, la împlinirea a șase ani de la incendiul de la clubul Colectiv, în care 64 de persoane, în special tineri, și-au pierdut viața în condiții cumplite. În această zi, în care îi cinstim și ne amintim de înaintașii noștri, când este Sâmbăta morților - Moșii de toamnă în Biserica Ortodoxă Română, ne amintim de acel teribil accident și îi pomenim și pe cei care au trecut prea devreme la Domnul. Biserica se roagă permanent pentru sufletele celor adormiți, și acest lucru este o datorie de conștiință pentru noi și, în același timp, o mărturisire a credinței noastre ortodoxe în viața de veci”.

Pomenirea victimelor incendiului de la clubul bucureștean a continuat și în fața clădirii în care a avut loc, în urmă cu șase ani, incidentul. La slujbele de pomenire au participat și apropiați ai celor care au trecut la Domnul.

Sursa: Ziarul Lumina

Ultimele din categorie