Slujire arhierească în Parohia Lipnic-Ocniţa

În ziua prăznuirii Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil (stil vechi), duminică, 21 noiembrie 2021, Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta Liturghie în satul Lipnic, raionul Ocniţa, cu ocazia hramului acestei localităţi.

Preasfinţia Sa a vorbit cu acest prilej despre Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil şi despre locul îngerilor în creaţie şi în viaţa creştinului: „Dumnezeu, din dragoste pentru om, i-a rânduit un înger care să aibă grijă de el. Sarcina îngerului este să-l păzească pe om de tot răul. Condiţia este ca omul să respecte poruncile lui Dumnezeu, să facă voia Lui, să facă faptele cele bune, lucruri care îl menţin pe om în Lumina lui Dumnezeu. Doar făcând faptele luminii, omul se află sub protecţia îngerului păzitor”.

Sfânta Liturghie a fost urmată de un Te Deum şi de tradiţionala procesiune din jurul sfântului locaş. Părintele Episcop Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui paroh Ioan Rusu şi i-a mulţumit pentru implicarea în viaţa Episcopiei de Bălţi. Potrivit Biroului de presă al Episcopiei de Bălţi, Lipnicul a rămas în istorie prin biruinţa lui Ştefan cel Mare asupra tătarilor Hoardei de Aur în ziua de 20 august 1470.

Biserica din Lipnic a fost construită în anul 1863. În timpul regimului sovietic, sfântul locaş nu a fost închis. În ultimii 25 de ani, la Lipnic a păstorit părintele Victor Rusu, care a trecut la cele veşnice la 17 aprilie 2014. De pe 7 mai 2014, la Lipnic păstoreşte părintele Ioan Rusu.

Citește alte articole despre: slujire, credincioși, lipnita, slujitori, ierarh, arhiereu, Liturghie

De la același autor

Ultimele din categorie