Slujire arhierească în parohia Voloviţa-Soroca

Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat marţi, 2 iunie 2020, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din Voloviţa-Soroca, cu ocazia sărbătoririi hramului acestui sfânt locaş.

În cuvântul adresat celor prezenţi, PS Antonie a menţionat că Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava „a preţuit mai mult viaţa veşnică, decât pe cea pământească". Ierarhul a mulţumit părintelui paroh Florentin Constantin Doboşeriu, consilier eparhial în cadrul Centrului eparhial Bălţi, pentru activitatea pastoral-misionară desfăşurată la Voloviţa. Preotul paroh şi-a manifestat recunoştinţa faţă de Preasfinţitul Antonie pentru că a slujit Sfânta Liturghie.

Parohia „Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” din localitatea Voloviţa, Soroca, a fost înregistrată în luna mai a anului 2016. Piatra de temelie a fost pusă de Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolit Basarabiei, pe 11 octombrie 2016. În luna noiembrie 2017, s-au turnat plăcile şi s-au finisat bolţile bisericii. Comunitatea a primit un sprijin financiar substanţial din partea Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României. Prima Sfântă Liturghie în locaşul de închinare a fost oficiată în ziua de 2 iunie 2018, de către Episcopul de Bălţi, alături de un sobor de preoţi.

Citește alte articole despre: slujire, Bălţi, credinţa, episcop, preoţi

De la același autor

Ultimele din categorie