(Video) Procesiunea tradițională de Sânziene la Piatra Neamț

Știri

(Video) Procesiunea tradițională de Sânziene la Piatra Neamț

Sfântul Proroc Ioan Botezătorul este ocrotitorul municipiului Piatra Neamţ. Cu prilejul sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan, la Piatra Neamț au fost organizate o serie de evenimente culturale și religioase.

În ajunul sărbătorii, duminică, 23 iunie 2019, la Muzeul de Artă din Piatra–Neamț, a avut loc vernisajulexpoziției „Leta Mironescu – Icoane ale sufletului”.

La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Macarie, episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord, preoți din oraș, precum și autorități locale.

Artista Leta Mironescu a fost nora părintelui Gheorghe Mironescu cel ce a fost duhovnicul Sfântului Gheorghe Pelerinul.

În continuare, pe esplanada Curții Domnești, a fost oficiată de către cei doi ierarhi prezenți, împreună cu soborul clericilor, slujba Vecerniei cu Litie.

După terminarea slujbei, a urmat momentul culminant al serii, Procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, aduse de la Mănăstirea Văratec și cu părticica din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, păstrată în biserica Sfântul Ioan Domnesc.

Credincioşii prezenţi, alături de preoți și de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, și de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie au mers în alai pe principalele străzi ale urbei.

După revenirea la Biserica Sfântul Ioan, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură celor prezenți.

Citește despre: