Sunt la începutul unei relații de iubire, dar mi-e teamă că-l voi pierde. Ce să fac?

Căsătorie

Sunt la începutul unei relații de iubire, dar mi-e teamă că-l voi pierde. Ce să fac?

    • ținere de mână
      Sunt la începutul unei relații de iubire, dar mi-e teamă că-l voi pierde. Ce să fac? / Foto: Valentina Bîrgăoanu

      Sunt la începutul unei relații de iubire, dar mi-e teamă că-l voi pierde. Ce să fac? / Foto: Valentina Bîrgăoanu

În timp ce simți această teamă strigă: „Doamne, vindecă-mă de teama asta! Doamne, vindecă sufletul meu!” și citește mai multe despre sentimentele parazite și scapă de ea! Sunt frici neraționale, pătrunse în creierul noastru, în mintea noastră din copilărie și le păstrăm. Să ne lepădăm de ele.

Măicuță, sunt la începutul unei prietenii. Am o teamă că-l voi pierde. Cum să scap de acest gând și să mă bucur de el?

Teama este un sentiment folositor atunci când are un obiect precis: un câine, întunericul etc. Dar teama aceasta nelămurită este un sentiment parazit, o trăire parazită cu care ne-am obișnuit în copilărie din cauza unor traume și sub el se află un sentiment autentic, o durere, o suferință de care vrem să fugim prin acel sentiment parazit. În timp ce simți această teamă strigă: „Doamne, vindecă-mă de teama asta! Doamne, vindecă sufletul meu!” și citește mai multe despre sentimentele parazite, găsești și la noi pe site și scapă de ea! Sunt frici neraționale, pătrunse în creierul noastru, în mintea noastră din copilărie și le păstrăm. Să ne lepădăm de ele.

Țineți minte mereu că noi ne lepădăm de satana și ne lepădăm de toate lucrările lui. Această frică este o lucrare satanică, o lucrare a duhului rău care vrea să ne țină robi. „Mă lepăd de această frică nerațională! Doamne, mă dăruiesc Ție! Mă încredințez Ție!”. Acum când o simt mă lepăd: „Doamne, scapă-mă!”.

Cât de bine este să spui sau să nu spui la început fiind, detalii din trecutul tău? Adică mai ascunzi sau îi spui și nu-ți mai răspunde?

Nu-i bine deloc să spui detalii din trecutul tău mai ales la început. Când îi spui toate astea o să te vadă doar prin greșelile tale și tu nu ești doar asta. Dacă tu te lepezi de asta, dacă te-ai spovedit, te-ai pocăit și te-ai lepădat de ele și tu știi înăuntrul tău că nu ești doar păcatul, doar greșeala. Lasă-te să fii văzut ce ești tu cu adevărat, cine ești tu cu adevărat! Nu pune etichete!

(Fragment din Conferința „Treptele iubirii – de la prietenie la căsătorie” susținută de Maica Siluana Vlad la Iași, 23 noiembrie 2017. Partea a II-a – Întrebări. Puteți urmări înregistrarea completă aici și prima parte aici.)