Un volum – al doilea – strălucind de zâmbetul bucuriei

Îndemnul lui Iannis cel nebun pentru Hristos la citirea Psaltirii și făptuirea cea bună, la lucrul cu sine întru smerire sunt cheile liniștii la vremea de furtună de acum.

Am remarcat, nu cu mult timp în urmă, cel dintâi volum al poveștii lui Iannis cel nebun pentru Hristos. Acum revin și vă aduc dinaintea sufletului volumul 2 al lui Dionysios A. Makris, „Iannis cel nebun pentru Hristos” (Editura Sophia, București, 2021, 134 pg.). Traducerea Părintelui Gabriel Mândrilă încântă iar, prin simplitate și coerență. Povestea lui Iannis merge mai departe. Apostolul cartierului se vădește adevărat pedagog în Hristos pentru oamenii din preajma sa, mărturiile lor curgând acum, în volumul al doilea, mai ales după borna morții sale trupești.

O prezență. Un zâmbet al lui Dumnezeu printre oameni. Fie băcanul cel acru, Domnul Panadele, care-și recuperează fiul și iubirea pentru oameni, fie Maria care își crește singură și greu copiii, fie șoferul de piață ori tinerii ce-și caută orizont vieții și orice personaj îndreptat în Hristos de omul-harismă Iannis merită ascultați (citiți, de fapt), pentru că inspiră, alină, încurajează la bucuria de a fi viu, iertător, cugetător la tainele vieții în Hristos. Îndemnul lui Iannis cel nebun pentru Hristos la citirea Psaltirii și făptuirea cea bună, la lucrul cu sine întru smerire sunt cheile liniștii la vremea de furtună de acum.

Editorul ne scrie: „Scopul istorisirii acestor episoade din viața lui Iannis cel nebun pentru Hristos nu este acela de a obține încă o canonizare, nici de a-i impresiona – fie și temporar – pe cititori, ci de a arăta că Dumnezeu nu l-a părăsit pe om, așa cum mulți vor să creadă. Dimpotrivă, continuă, poate mai mult ca alte dăți, să-l întărească și să-i ofere minuni prin mijlocirea oamenilor curați și simpli în credință care, în tăcere și departe de luminile publicității pășesc, mărturisesc și Îl împărtășesc pe Hristos Cel Înviat”.

Pentru cei care ați ratat primul volum, îndemnul rămâne deschis. Vă rog faceți cunoștință cu Iannis, iubitorul lui Hristos!

Sursa: tribuna.ro

De la același autor

Ultimele din categorie