Ajutor la naștere

Este aici lângă mine, chiar acum, Sfântul Nectarie. Stă chiar lângă mine și îmi spune să îți transmit că în cel mult o oră copilul se va naște sănătos! Exact ceea ce îmi spune, aceea îți spun!".

Trebuia să vină sorocul să nasc, povestește doamna Ștefana Hristodul, după spusele medicilor cam pe 9 sau 10 noiembrie. Aproape deci de ziua pomenirii Sfinților Nectarie Taumaturgul și Arsenie Capadocianul.

În seara de 8 noiembrie, de Sfinții Arhangheli deci, l-am sărbătorit pe soțul meu, pe care îl cheamă Anghel. După ce au plecat și ultimele rude și ne întinsesem să ne odihnim, pe la două noaptea mi s-a rupt apa și a trebuit să plecăm imediat la maternitate. L-am chemat pe medicul meu, iar acesta mi-a spus să mă întind și să mă odihnesc până dimineață, când îmi vor face intervențiile necesare. Pe la șapte dimineața, datorită faptului că încă nu începuseră contracțiile necesare declanșării nașterii, mi-au administrat un medicament, spre a le declanșa. Două - trei ore mai târziu, medicul, văzând că organismul meu nu răspunde medicamentului respectiv, a început să mă consulte din nou cu atenție. La un moment-dat, a încercat să asculte inima copilului, dar nu reușea să audă nimic. Vădit îngrijorat, a mai chemat câțiva medici de gardă, iar când a ieșit afară, i-a spus soțului meu că nu poate auzi inima copilului și că se pare că acesta are cordonul ombilical în jurul gâtului, ceea ce i-ar provoca moartea prin asfixiere. Peste măsură de tulburat, soțul meu s-a dus imediat la telefon și l-a sunat pe părintele nostru duhovnicesc, pe Arhimandritul Ambrozie Lazăr, duhovnicul mănăstirii Dadia. Cu sufletul la gură i-a istorisit cele auzite de la medici, iar acela, cu un calm de nedescris, i-a răspuns: "Nu intra în panică, măi creștine!

Este aici lângă mine, chiar acum, Sfântul Nectarie. Stă chiar lângă mine și îmi spune să îți transmit că în cel mult o oră copilul se va naște sănătos! Exact ceea ce îmi spune, aceea îți spun!".

Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale!

Exact în momentul în care tatăl copilului a auzit aceste cuvinte, inima fătului a început din nou să se audă și în câteva minute s-a declanșat nașterea sa normală. Peste o oră, așa cum prevăzuse Sfântul Nectarie, o fetiță frumoasă avea să vină pe lume.

De mii de ori să fie slăvit Dumnezeu, care prin rugăciunile și mijlocirea Sfântului Nectarie ne-a ajutat și ne-a făcut acest dar minunat!

Plini de recunoștință, am pus fetei noastre la botez numele Nectaria.

(Diac.drd. Morlova Nicușor, Sfântul Nectarie Taumaturgul, Editura Egumenița, p.115-116)

 

Ultimele din categorie