Sfântul Nicolae, apărătorul ostaşilor

Iconiţa se afla întotdeauna în buzunarul stâng de la piept şi de aceea, această parte a corpului a rămas neatinsă, iar partea dreaptă a fost rănită de nouă schije, un glonte şi a suferit o contuzie de la explozie, astfel încât nici până acum nu aud cu urechea dreaptă.

Sunt un cazac din una din staniţele armatei căzăceşti din Orenburg. Am participat la acţiunile militare din câteva „puncte fierbinţi”. Faptul că până în prezent sunt viu, i-l datorez Sfântului Nicolae Făcătorul de minuni. În 1993, înainte de a pleca în Abhazia, republică autonomă în cadrul Georgiei, am fost binecuvântat la mănăstirea Moskovsko-Donskoe, primind cu această ocazie o iconiţă cu chipul sfântului.

Iconiţa se afla întotdeauna în buzunarul stâng de la piept şi de aceea această parte a corpului a rămas neatinsă, iar partea dreaptă a fost rănită de nouă schije, un glonte şi a suferit o contuzie de la explozie, astfel încât nici până acum nu aud cu urechea dreaptă. În Cecenia s-a întâmplat exact la fel: iconiţa se afla în buzunarul stâng, şi această parte a corpului, n-a suferit nimic, însă partea dreaptă a fost rănită grav, în aşa fel încât în prezent sunt invalid. Cazacul Alexie

(Sfântul Ierarh Nicolae, Noi minuni ale Sfântului Nicolae, Editura Sophia, București, 2004, p. 13)

Ultimele din categorie