Intervenţia arhanghelului Mihail la operaţie

- Haide, Vasilache, nu-ţi fie frică, o să te faci bine. Eu o să am grijă de operaţie şi de mâna doctorului. Băiatul s-a apropiat, a îngenuncheat în faţa lui, a cuprins în braţe picioarele bătrânului, lipindu-şi capul de genunchiul stâng. Atunci acela a întins mâna lui şi a mângâiat capul micuţului.

Una dintre multele minuni ale arhanghelului, în Madamados din insula Lesbos, cu apariţia lui personală, este şi vindecarea unui copil al lui Vasili Karastiri, din Atena.

Pe când se juca micuţul, a căzut şi s-a lovit rău la cap. L-au transportat la spital, unde au descoperit că a rămas orb şi paralitic. Directorul a chemat pe părinţii copilului la biroul lui şi le-a zis:

- Situaţia este grea. Este necesară imediata intervenţie chirurgicală, dar şansele de reuşită sunt aproape inexistente, 1 sau 2 la sută. Trebuie să vă hotărâţi în scurt timp, până nu este târziu.

Mama a simţit că-şi ia lumea în cap. Tatăl a întrebat: - Nu există vreo altă soluţie, altă speranţă, doctore?

- Din nefericire, nu.

A ştampilat atunci şi a semnat. Copilul a fost dus la sala de operaţie. Pe când îl pregăteau pentru operaţie, precum a povestit mai târziu el însuşi, cum întunericul ochilor lui a dispărut şi o vedenie luminoasă i-a luat locul.

Se găsea în faţa unei biserici de marmură, partea din faţă fiind construită din pietre roşii. Din uşa care era deschisă, ieşea o lumină orbitoare. Vasilachis s-a apropiat de uşă şi ce vede! Un tânăr frumos, scăldat de lumină, întinsese mâinile şi l-a chemat:

- Haide, Vasilache, nu-ţi fie frică, o să te faci bine. Eu o să am grijă de operaţie şi de mâna doctorului.

Băiatul s-a apropiat, a îngenuncheat în faţa lui, a cuprins în braţe picioarele bătrânului, lipindu-şi capul de genunchiul stâng. Atunci acela a întins mâna lui şi a mângâiat capul micuţului.

Înainte de a dispărea vedenia, ochii băiatului au apucat să vadă înlăuntrul bisericii o icoană bătută în pietre de argint.

Operaţia a reuşit. Vederea şi mişcările membrelor au revenit. Doctorii au spus că această reuşită a fost o minune. Era 8 noiembrie, sărbătoarea Preamăriţilor Arhangheli.
Trecuseră ani de atunci. Într-o zi, la o emisiune televizată, Vasilachis a recunoscut pe neaşteptate şi cu uimire biserica din vedeniei lui. S-a dus atunci să se închine la arhanghel şi să-i mulţumească cu lacrimi pentru salvarea vieţii lui.

(Ion Andrei Ţârlescu, Minuni ale Sfinţilor Îngeri, Editura Bunavestire, Bacău, 2002, pp. 188-189)

Ultimele din categorie