Sfântul Spiridon are grijă de mâncarea pentru hramul său

Ucenicii l-au chemat pe bătrân, dar pescarii au spus: „Acesta nu este egumenul. Un altul a venit la noi și a zis: Ia peștele și du-l la chilia Sfântului Spiridon pentru sărbătoare, și vei obține un preț bun pe el. Dacă vrei, îți voi da, de asemenea, un avans”. Egumenul și-a dat seama că a fost o minune și i-a dus pe ei în biserică pentru a se închina la icoane. Îndată ce au pus ochii pe icoana Sfântului Spiridon, pescarii au spus: „Iată! Acesta este bătrânul care ne-a spus să aducem peștele aici”.

Odată, la Chilia „Sfântul Spiridon”, care aparține de Mănăstirea Cutlumuș, așa numita „Kerkyraiko”, pentru că prăznuirea sfântului se apropia, părinții erau îngrijorați, căci întâmpinau greutăți în a prinde pește pentru masa de hram. Călugării i-au spus egumenului să cumpere cod (pește uscat), deoarece n-au găsit nimic altceva.

Bătrânul le-a spus: „Aveți răbdare! Sfântul Spiridon ne va aduce pește”. Și a continuat să se roage cu metania lui.

În timp ce părinții și-au pierdut toată răbdarea și erau exterm de supărați, pentru că era timpul pentru a se apuca de gătit, au auzit brusc un ciocănit la poartă. Au deschis și ce au văzut? Doi pescari, cu două coșuri pline de pește, întrebând de egumen.

Ucenicii l-au chemat pe bătrân, dar pescarii au spus: „Acesta nu este egumenul. Un altul a venit la noi și a zis: Ia peștele și du-l la chilia Sfântului Spiridon pentru sărbătoare, și vei obține un preț bun pe el. Dacă vrei, îți voi da, de asemenea, un avans”.

Egumenul și-a dat seama că a fost o minune și i-a dus pe ei în biserică pentru a se închina la icoane. Îndată ce au pus ochii pe icoana Sfântului Spiridon, pescarii au spus: „Iată! Acesta este bătrânul care ne-a spus să aducem peștele aici”.

Apoi, egumenul le-a zis: „Ah! Ce păcat că nu ați luat avans de la Sfântul, astfel încât să-l putem avea aici ca binecuvântare”.

Ultimele din categorie