„Vei naşte o fetiţă şi o vei boteza cu numele Maicii Domnului!”

Am născut normal o fetiţă perfect sănătoasă. Pe timpul travaliului, Sfântul Efrem a fost lângă mine împreună cu Sfântul Rafail. I-a văzut mama mea, care nu a încetat să se roage cu putere în acest răstimp. 

Preacinstită stareţă, scrie din Corint Gheorghia Papaharalambos, vă aduc la cunoştinţă că Sfântul Efrem iarăşi s-a dovedit făcător de minuni!

Am născut normal o fetiţă perfect sănătoasă. Pe timpul travaliului Sfântul Efrem a fost lângă mine, împreună cu Sfântul Rafail. I-a văzut mama mea, care nu a încetat să se roage cu putere în acest răstimp. Şi eu însămi îl rugasem pe Sfântul Efrem să mă ajute, deoarece eram la prima naştere şi îmi era frică. După ce am născut, doctorul a spus că nu a văzut niciodată o naştere atât de uşoară! Sfântul făcuse minunea.

Acum aş vrea să vă mărturisesc un lucru care mi s-a întâmplat în urmă cu câteva luni. Eram aproape în luna a cincea de sarcină când l-am visat pe sfânt că stătea în uşa casei şi mi-a spus că o să am o fetiţă, după care s-a făcut nevăzut. A doua noapte visul s-a repetat, iar sfântul mi-a spus să botez copila ori Maria, ori Despina.

Mi-a mai spus ca nu cumva să uit. După circa două luni m-am dus la doctor pentru consultaţii şi acesta mi-a spus că o să am un băieţel. Eu, însă, ştiam că se înşală. Şi, într-adevăr, aşa au stat lucrurile! Am născut o fetiţă drăgălaşă, aşa după cum îmi spusese Sfântul Efrem!

(Noi minuni ale Sfântului Efrem. Minuni cu copii născuţi şi nenăscuţi, Editura Egumenița, 2009, p. 53)

Ultimele din categorie