(Video) „Femeia, cel mai mare mister al Universului” – Ferestre către suflet

Ferestre către suflet

(Video) „Femeia, cel mai mare mister al Universului” – Ferestre către suflet

E primăvară și e Martie. O lună dedicată în mod special femeilor. Omul de știință Stephen Hawking spunea că „femeia este cel mai mare mister al Universului”. Am invitat și noi la Ferestre către suflet o reprezentantă a științei, pe Diana Niță, neurobiolog la The Modern Habit.

Diana ne vorbește despre nutriție, blocaje emoționale, fluctuațiile hormonale la femei și, spune ea, „cel mai important lucru în toate aceste procese este conștientizarea unei perspective integrative. Conștientizarea faptului că avem o inteligență emoțională, una fizică, psihică sau mentală și una spirituală”.

Soluțiile ne stau la îndemână, după cum ne spune Diana. Ține mai ales de noi să ne asigurăm o bună funcționare psihosomatică. „Neurotransmițătorii (dopamina, serotonina, oxitocina, endorfinele) sunt responsabili de un sistem întreg care ne asigură o funcție cognitivă eficientă. Ele stau la baza capacității noastre de a avea o dispoziție mai bună sau mai rea, de a avea un echilibru hormonal mai bun sau mai rău, de a avea o claritate mentală mai bună și de a lua decizii mai conștiente sau mai prezente”.

Dar se pune întrebarea: cum îi activăm?

Rămâneți cu noi la Ferestre către suflet, o emisiune de spiritualitate creștină realizată de TELE M în colaborare cu Centrul Cultural Misionar Doxologia al Arhiepiscopei Iașilor.

Tema Emisiunii: „Femeia, cel mai mare mister al Universului”

Moderator: Anca Todirică

Citește despre: