(Video) #InterviurileDoxologia: Postul, tinerii și tentațiile – ghid de bune practici de la Arhim. Nicodim Petre

Interviu

(Video) #InterviurileDoxologia: Postul, tinerii și tentațiile – ghid de bune practici de la Arhim. Nicodim Petre

Postul aduce bucurie, lumină, liniștește patimile și egoismul din om, întărește mintea și sufletul, schimbă atitudinea și raportarea noastră la cei din jur și la aproapele nostru, pune omul față în față cu propriile nepuținte și limite și ajută la sfințirea firii umane. 

De ce are nevoie de post tânărul de astăzi? Pentru a face față provocărilor și tentațiilor care apar de la zi la zi, de la an la an, de la post la post. Are nevoie să-și cunoască limitele și, mai ales, are nevoie de a se întări în cele care sunt de folos pentru creșterea lui.

Omul are libertatea deplină de a alege cum privește și cum primește postul în viață lui, pentru că observăm că societatea se modernizează, însă Dumnezeu și învățăturile Lui sunt aceleași. Postul rămâne un reper și un stâlp de susținere în viața creștinului, mai cu seamă un reper pentru câștigarea libertății în Hristos. Astfel, familia este cel mai bun exemplu pe care tânărul îl poate avea în lucrarea și exersarea postului, dar de multe ori tânărul poate deveni el un exemplu pentru cei apropiați. Acestea sunt doar câteva aspecte pe care le-am abordat într-un dialog cu Părintele Arhimandrit Nicodim Petre, starețul Mănăstirii Bucium din Iași și Consilierul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor. 

Citește despre: