(Video) ITO 2017 s-a încheiat astăzi la Iași

Arhiepiscopia Iaşilor

(Video) ITO 2017 s-a încheiat astăzi la Iași

Cei peste 5000 de tineri prezenți zilele acestea la Iași la cea de-a patra ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși și-au luat la revedere de la orașul celor șapte coline luni dimineață, 4 septembrie, când a avut loc Festivitatea de închidere ITO 2017.

Evenimentul, prezentat de Daniel Buzdugan și Roxana Chebac, s-a desfășurat pe podiumul din fața Catedralei Mitropolitane din Iași. După rugăciunile de dimineață, a urmat o paradă a voluntarilor și o surpriză muzicală din partea acestora.

Reprezentanții organizatorilor precum și ai participanților la ITO 2017 au mărturisit în fața întregii adunări trăirile lor din cele 4 zile ale evenimentului organizat anul acesta la Iași.

Unul dintre cele mai importante momente a fost predarea ștafetei și a torței întâlnirii către reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului, organizatorii de anul viitor ai ITO. Ulterior a fost rostită rugăciunea de binecuvântare și călătorie.

La eveniment au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, precum și alți ierarhi din țară și străinătate.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de anul acesta, ce s-a desfășurat la Iași între 1 și 4 septembrie a fost organizată de Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor și Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași.