(Video) Mărturisirea și suferințele Patriarhului Justinian în perioada comunistă

Știri

(Video) Mărturisirea și suferințele Patriarhului Justinian în perioada comunistă

Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a susținut, în seara zilei de marți, 4 aprilie 2017, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, o conferință cu tema „Patriarhul Justinian - mărturisire și suferință în perioada regimului comunist”.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români, filiala Iași, și face parte din seria de manifestări dedicate Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

În partea a doua a serii, publicul a putut adresa întrebări invitatului. Preasfințitul Părinte a oferit în dar tuturor participanților la eveniment noua sa carte proaspăt ieșită de la tipar: „Între cruce și Înviere: file din istoria recentă a monahismului românesc”, o carte de convorbiri cu monahi și monahii care au suferit prigoana regimului comunist. Înregistrarea integrală a conferinței va fi disponibilă online, pe portalul doxologia.ro.