(Video) Masterclass de Cânt Bizantin: Protopsaltul Panagiotis Neochoritis și conf. dr. Maria Alexandru au primit Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei”  

13 Iulie 2021 17:59  |  Evenimente

Astăzi, 13 iulie 2021, la Catedrala Mitropolitană din Iași a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Evenimentul de astăzi face parte din programul Masterclass-ului Internațional de Cânt Bizantin, care are loc la Iași, în perioada 11-16 iulie.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către psalții Catedralei Mitropolitane, membri ai Corului Academic Byzantion, precum și de participanții Masterclass-ului de Cânt Bizantin.

La final, domnul Panagiotis Neochoritis, Arhon Protopsalt al Marii Biserici a lui Hristos - Patriarhia Ecumenică de Constantinopol, și conf. dr. Maria Alexandru de la Universitatea „Aristotelis” din Tesalonic, au primit din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei distincția Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei”.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Recomandările zilei

Citește și